Kanada obeležila praznik

Izvor: BKTV News, 02.Jul.2014, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kanada obeležila praznik

Ambasador Kanade u Srbiji, Nj.E. Roman VAŠČUK priredio je prijem povodom Dana Kanade. Kanada je stekla nezavisnost 1. jula 1867. godine potpisivanjem Ustavnog akta, kada su se tri britanske severnoameričke kolonije ujedinile u federalni dominion od četiri provincije.

Ambasador Vaščuk obraćajući se gostima na prijemu u svojoj rezidenciji na Dedinju najavio je mogućnost novih kanadskih investicija u rudarska istraživanja u Srbiji.
“Ideja razvoja je važna za kanadsko-srpske >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << odnose, a rast trgovine i investicija tokom poslednje godine su optimističan putokaz”, rekao je Vaščuk obraćajući se zvanicama na engleskom, francuskom i srpskom jeziku.

On je dodao da se prva kanadska grinfild fabrika već sprema za proširenje i da postoji nova grupa kanadskih rudarskih investitora sa željom da ulaže u istraživanja i proizvodnju.
“Mi imamo kapacitet i kapital za ulaganje u inostranstvo, a Srbija je jedna od zemalja koje su što se tiče rudarstva i proizvodnje zanimljive za kanadske kompanije i mi kao ambasada to podržavamo”, naglasio je Vaščuk.

“Odnosi Srbije i Kanade su sve bolji ali oni se grade uglavnom na ekonomskim osnovama i na ljudskom faktoru”, ocenio je Vaščuk. Tome, po njegovom mišljenju, doprinose konkretni projekti, firme, i ljudi koji održavaju veze sa domovinom.”To se najbolje videlo sada kada su Srbiju pogodile poplave i kada su čitave zajednice u Kanadi – Srbi, ali i Slovaci, Rusini i drugi slali humanitarnu pomoć u Srbiju”, rekao je on na odličnom srpskom jeziku.



Izvor: BKTV news

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.