Izvor: Blic, 12.Okt.2016, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KREĆU KONTROLE PO BOLNICAMA Ako nema rezultata slede smene

Svaki klinički centar moraće da odredi svoje najeminentnije stručnjake iz svih oblasti koji će imati zadatak da obiđu opšte bolnice na svojoj administrativnoj teritoriji, analiziraju situaciju i obezbede da se ispoštuju svi propisi, pravila i protokoli koji važe za bezbedno i efikasno lečenje.

Ovo je danas na sastanku kod ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar dogovoreno sa direktorima svih kliničkih centara u Srbiji, kliničko bolničkih centara i dečjih klinika, saopštavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iz Ministarstva zdravlja.

- Ministar Lončar je naložio da se do srede, 20. oktobra, dostave prvi izveštaji iz svih bolnica koje su obišli uz predlog zaključaka za dalje korake, koji podrazumevaju sve neophodne mere za ostvarivanje definisanih rezultata. Te mere uključuju i momentalne kadrovske promene - kažu u ovom Ministarstvu.

Direktno odgovorni za stanje u tim bolnicama biće državni sekretari u Ministarstvu zdravlja i direktori kliničkih centara, a izveštaji će se dostavljati lično ministru zdravlja na svakih sedam dana.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

PREOKRET U SRPSKOM ZDRAVSTVU: Posle ove odluke više ništa neće biti isto

Izvor: Telegraf.rs, 12.Okt.2016

Svaki klinički centar moraće da odredi svoje najbolje lekare iz svih oblasti koji će imati zadatak da obiđu opšte bolnice na svojoj administrativnoj teritoriji, analiziraju situaciju i obezbede da se ispoštuju svi propisi, pravila i protokoli koji važe za bezbedno i efikasno lečenje...Odluka...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.