Jasenovik, priprema platforme za uklanjanje druge cisterne

Izvor: RTS, 26.Jan.2019, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jasenovik, priprema platforme za uklanjanje druge cisterne

Iako je bilo najavljeno da će danas biti uklonjena i druga cisterna pored Niša, Gradski štab za vanredne situacije sinoć je saopštio da će pripreme trajati duže. To znači da će železnice pripremati platformu i da će se amonijak istakati kada platforma bude pripremljena.
Selo Jasenovik je juče iz predostrožnosti evakuisano, a posle toga uspešno je na kolosek vraćena jedna od dve cisterne sa amonijakom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koje su iskliznule sa šina na pruzi između Niša i Svrljiga. 

Posle jučerašnje evakuacije meštani Jasenovika vraćaju se uobičajenim aktivnostima, ali još ne znaju koliko će to da traje. Manji broj i dalje je u privremenom smeštaju u Nišu ili kod rodjaka.
Prva cisterna koja je juče uspešno prebačena na kolosek, zbog čega je Jasenovik iz predostrožnosti iseljen, i dalje je na pruzi.
Druga cisterna je oštećena i moraće da se podigne na platformu i da se amonijak iz nje pretoči na licu mesta.
Da li će evakuacije biti sutra ili narednih dana zavisiće od priprema Železnice za podizanje druge cisterne, saopštio je sinoć Gradski štab za vanredne situacije u Nišu. 
"Brinuće se o životinjama koje su sklonjene na određenim lokacijama i one se neće vraćati, kao i naši sugrađani koji su ležeći bolesnici. Evakuacija će umnogome biti lakša", rekao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.
Infrastrukture Železnice saopštile su da će pretakanje amonijaka u selu Jasenovik organizovati privatni operater. Saobraćaj na pruzi između Crvenog krsta kod Niša i Svrljiga i dalje je u prekidu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Naređena nova evakuacija sela Jasenovik

Izvor: RTS, 26.Jan.2019

Gradski štab za vanredne situacije u Nišu saopštio je večeras da će sutra ponovo biti evakuasani meštana sela Jasenovik u periodu od 10 do 17 časova. . Prva od dve cisterne sa amonijakom, koje su prošle subote iskliznule...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.