Naređena nova evakuacija sela Jasenovik zbog cisterne

Izvor: B92, 26.Jan.2019, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naređena nova evakuacija sela Jasenovik zbog cisterne

Štab za vanredne situacije Grada Niša saopštio je da će sutra pre podne biti ponovo sprovedena obavezna evakuacija meštana sela Jasenovik.

Evakuacija je neophodna zbog uklanjanja cisterne s amonijakom, koja je iskliznula iz šina.

"Naredjuje se potpuna evakuacija sela Jasenovik zbog moguće akcidentne situacije prilikom uklanjanja vagona-cisterni sa amonijakom. Evakuacija će se izvršiti od 10:00 do 11:00 sati, a zbrinjavanje evakuisanih gradjana će se vršiti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do 17:00 časova", piše u saopštenju sa vanredne sednice Štaba.

Jedna od dve cisterne sa amonijakom, koje su 19. februara uveče iskliznule iz šina na pruzi Niš-Svrljig, nedaleko od Jasenovika, uklonjena je u petak i više nije na koloseku, a druga bi trebalo da bude uklonjena u nedelju.

Meštani sela Jasenovik, koji su bili evakuisani zbog uklanjanja cisterni, u petak su počeli da se vraćaju kućama.

Gradski štab za vanredne situacije u Nišu najavio je, takodje, da će svi meštani Jasenovika biti pojedinačno obavešteni o merama i postupcima tokom evakuacije.

"Svi stanovnici sela Jasenovik su u obavezi da postupaju u skladu sa ovom Naredbom", ističe se u saopštenju.

Kako se precizira, sa ugroženog područja stanovništvo će iz centra sela biti prevezeno kombijima i automobilima do glavnog puta ka Jasenoviku, odakle će biti evakuisano autobusima "Niš-ekspresa".

Zbrinjavanje evakuisanog stanovništva izvršiće se u objektima na teritoriji Grada Niša i to i u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju i Gerontološkiom centru Niš.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.