Iz Umaga krenula štafeta bratstva i jedinstva

Izvor: Politika, 17.Maj.2011, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz Umaga krenula štafeta bratstva i jedinstva

ZAGREB – Iz istarske varošice Umag blizu slovenačke granice danas je prema Beogradu krenula hrvatsko-slovenačka Štafeta bratstva i jedinstva.

Po pisanju „Slobodne Dalmacije”, na ispraćaju ispred kafića „Tito” uz pesme Muškog pevskog (pevačkog) zbora „Jagode” iz sela Dobrove kraj Izole okupilo se oko 50 ljudi, poštovalaca lika i dela Josipa Broza Tita, uglavnom članova Društva „Josip Broz Tito” iz Istarske županije, udruženja Titova Republika i Centralnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << komiteta Komunističke partije Hrvatske (KPH) u osnivanju koja je organizovala i ovogodišnju štafetu.

Uz nekoliko transparenata „Bratstvo i jedinstvo - temelji naših naroda”, „Tito - legenda socijalizma ne umire”, „Što je više laži, Tito nam je miliji i draži” i Titovih slika, štafeta je u rukama Radoslava Ilića, predsednika KPH krenula prema Novigradu, Poreču i Buzetu, a zatim u Rijeku i Kumrovec.

Pre puta član Društva „Josip Broz Tito” iz Umaga Roberto Graši pročitao je i ovogodišnju poruku. „Štafeta bratstva i jedinstva daje toplinu srca svih generacija naših naroda i narodnosti nekadašnje Jugoslavije. Tim povodom pozdravljamo svu omladinu, radničku klasu i sve one koji nisu zaboravili da je Titovo vreme bilo vreme velike ljubavi i mira u celoj zemlji i svijetu”, navodi se u poruci na hrvatskom i talijanskom jeziku koja će zajedno sa štafetom u Beograd ispred Kuće cveća stići 25. maja, gde će biti položena na Titov grob

Tanjug

objavljeno: 17.05.2011.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.