Titova štafeta iz Umaga krenula ka Beogradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2011, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Titova štafeta iz Umaga krenula ka Beogradu

ZAGREB/UMAG -

Hrvatsko-slovenačka "Štafeta bratstva i jedinstva", posvećena bivšem predsedniku Jugoslavije Josipu Brozu Titu, danas je, uz partizanske pesme, krenula iz Umaga prema Beogradu.

Štafeta bi ispred Kuće cveća u Beogradu, gde je Broz sahranjen, trebalo da stigne 25. maja.

Kako prenose hrvatski mediji, štafetu je, u prisustvu više desetina poštovalaca Titovog lika i dela, poveo 69-godišnji Rade Ilić u 30 godina starom mercedesu ukrašenom slikama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Josipa Broza.

"Cilj naše štafete je uklanjanje barikada i da se bratski narodi iz bivše države približe", rekao je Ilić uoči polaska štafete koja je krenula u 12.44 ispred umaškog kafića "Tito".

Tamo se okupilo oko 50 poštovalaca bivšeg jugoslovenskog predsednika, uglavnom članova Društva "Josip Broz Tito" Istarske županije, Titova Republika i Komunističke partije Hrvatske u osnivanju, koja je organizator i ovogodišnje štafete.

Neki od okupljenih su nosili plave pionirske kape i značke s Titovom likom, kao i nekoliko transparenata na kojima je pisalo "Bratstvo i jedinstvo, temelji naših naroda", "Tito, legenda socijalizma, ne umire" i "Što je više kleveta i laži, Tito nam je sve miliji i draži".

Turisti su znatiželjno posmatrali i fotografisali okupljene.

Ovogodišnja štafeta izrađena je u Laškom u Sloveniji.

Štafeta je iz Umaga krenula put Novigrada, Poreča i Buzeta, a zatim u Rijeku i Kumrovec odakle bi, kako je najavljeno, 25. maja trebalo da stigne u Beograd.

U SFRJ se 25. maja obeležavao Dan mladosti u čast rođendana Josipa Broza Tita.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.