Irinej: Vatikan krije dokumente o Stepincu

Izvor: RTS, 26.Apr.2017, 23:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irinej: Vatikan krije dokumente o Stepincu

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej ocenio je da je nedostupnost vatikanskog arhiva trenutno najveći problem u radu mešovite pravoslavno-katoličke komisije koja treba da rasvetli ulogu kardinala Alojzija Stepinca tokom i posle Drugog svetskog rata.
Komentarišući za Politiku navode medija da je delegacija SPC oštro negodovala što predstavnik Svete stolice Bernard Arduro onemogućava srpskim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << istražiteljima pristup arhivu Vatikana, Irinej je rekao da posao kojim se komisija bavi "još nije završen".

"Nadam se da ćemo uspeti da kažemo ne samo svoju, već realnu istinu o delovanju nadbiskupa Stepinca tokom Drugog svetskog rata. Naše je da prikupimo dokaze, a ne znamo kako će druga strana na to reagovati", naveo je patrijarh.
Sledeći sastanak pravoslavno-katoličke komisije na temu "Nabiskup Stepinac i komunistički progon od 1945. do 1960. godine" biće držan u Podgorici, 7. i 8. juna.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Patrijarh Irinej: Vatikan krije dokumente o Stepincu

Izvor: N1 televizija, 26.Apr.2017

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej ocenio je da je nedostupnost vatikanskog arhiva trenutno najveći problem u radu mešovite pravoslavno-katoličke komisije koja treba da rasvetli ulogu kardinala Alojzija Stepinca tokom i posle Drugog svetskog rata...Komentarišući za list Politika navode medija...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.