Patrijarh Irinej: Vatikan krije dokumente o Stepincu

Izvor: N1 televizija, 26.Apr.2017, 23:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh Irinej: Vatikan krije dokumente o Stepincu

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej ocenio je da je nedostupnost vatikanskog arhiva trenutno najveći problem u radu mešovite pravoslavno-katoličke komisije koja treba da rasvetli ulogu kardinala Alojzija Stepinca tokom i posle Drugog svetskog rata.

Komentarišući za list Politika navode medija da je delegacija SPC oštro negodovala što predstavnik Svete stolice Bernard Arduro onemogućava srpskim istražiteljima pristup arhivu Vatikana, Irinej je kazao da posao kojim >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << se komisija bavi "još nije završen".

"Nadam se da ćemo uspeti da kažemo ne samo svoju, već realnu istinu o delovanju nabiskupa Stepinca tokom Drugog svetskog rata. Naše je da prikupimo dokaze, a ne znamo kako će druga strana na to reagovati", kazao je patrijarh SPC.

Sledeći sastanak pravoslavno-katoličke komisije na temu "Nabiskup Stepinac i komunistički progon od 1945. do 1960. godine" biće držan u Podgorici, 7. i 8. juna.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PATRIJARH o slučaju ALOJZIJA STEPINCA: Najveći problem je nedostupnost vatikanskog arhiva

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Apr.2017, 07:34

- Komisija radi svoj posao i on nije završen. Nadamo se da ćemo uspeti da kažemo ne samo svoju, već realnu istinu o delovanju nadbiskupa Stepinca tokom Drugog svetskog rata. Naše je da prikupimo dokaze, a ne znamo kako će druga strana na to reagovati - rekao je patrijarh srpski Irinej..Nedostupnost...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Irinej: Vatikan krije dokumente o Stepincu

Izvor: Mondo, 27.Apr.2017

Patrijarh SPC Irinej ocenio je da je nedostupnost vatikanskog arhiva trenutno najveći problem u radu mešovite pravoslavno-katoličke komisije koja treba da rasvetli ulogu kardinala Alojzija Stepinca tokom i posle Drugog svetskog rata...Foto: YouTube/Printscreen..  Komentarišući za "Politiku" navode...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.