Empatijom i brigom o drugima protiv nasilja

Izvor: RTS, 17.Jul.2017, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Empatijom i brigom o drugima protiv nasilja"

Borbu protiv nasilja nad ženama ne možemo uspešno da vodimo ukoliko ne postoje empatija, razumevanje i briga jednih o drugima, izjavila je potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović i dodala da je to društveni problem pred kojim niko ne sme da okrene glavu.
Zorana Mihajlović je ukazala na to da institucije sistema moraju koordinisano da rade ali, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kaže, neophodna je i tesna saradnja sa organizacijama civilnog društva koje se ovom temom bave, stručnom javnošću i medijima koji često o nasilju izveštavaju na neprimeren način.

"Nasilje nad ženama je široko rasprostranjen društveni problem i odgovornost svih nas – institucija koje stvaraju zakonodavni okvir i odgovorne su za njegovu primenu, ali i nevladinog sektora, stručnjaka i medija, koji takođe moraju da pokažu veći stepen empatije i brige za druge, jer nasilje se ne dešava nekom sa strane, ono je među nama", poručila je Mihajlovićeva.
Kako je saopšteno iz Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, potpredsednica Vlade pozvala je još jednom sve da pred nasiljem nad ženama ne okreću glavu, da se u dobrom duhu ujedine i rade zajedno na rešavanju ove, kako kaže Mihajlovićeva, pošasti koja potresa pojedince, porodice i celo društvo.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mihajlović: Empatijom i boljom organizacijom službi protiv nasilja

Izvor: BKTV News, 17.Jul.2017

Nasilje nad ženama je široko rasprostranjen društveni problem i odgovornost svih nas, poručuje potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović..Borbu protiv nasilja nad ženama ne možemo uspešno da vodimo ukoliko ne postoje empatija, razumevanje...

Nastavak na BKTV News...

Mihajlović: Institucije sistema kada je u pitanju nasilje moraju koordinisano da rade

Izvor: Blic, 17.Jul.2017

Potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je danas da je nasilje nad ženama ozbiljan problem pred kojim niko ne sme da okrene glavu i da institucije sistema moraju koordinisano da rade...Mihajlović je u saopštenju navela da je neophodna...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.