Ekonomski oporavak Srbije tek 2013.

Izvor: Glas javnosti, 30.Jan.2012, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekonomski oporavak Srbije tek 2013.

BEOGRAD - Glavni ekonomista Svetske banke za Srbiju Željko Bogetić izjavio je da ekonomski oporavak u Srbiji ne treba očekivati pre 2013. godine i da je to realnost, budući da se očekuje pogoršanje ekonomskih prilika u Evropi, posebno u evrozoni.

"Bazni scenario je pogoršanje prilika u Evropi, posebno u evrozoni, i postoje jasni signali da će evrozona ove godine biti u blagoj recesiji. To je realnost i to će uticati i na pogoršanje ekonomskih prilika u Srbiji, u smislu privrednog >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << rasta", kazao je Bogetić sinoć za RTS.

On je naveo primer da, ako se očekivao privredni rast reda veličine 1,5 posto, sasvim je jasno da će to biti niže od toga.

Bogetić je kazao da bi obaranje deficita i javnog duga moglo osnažiti ekonomsku, budžetsku i opštu spoljno-finansijsku situaciju u zemlji.

Govoreći da Srbija ne treba da očekuje mnogo od ekonomskog oporavka do 2013. godine, Bogetić je kazao da bi moglo više da se uradi na planu aktivnih mera, pre svega, podršci zapošljavanja mladih.

Na tome bi trebalo raditi više nego do sada, rekao je on, ističući da je to mera koja bi bila korisna u ovakvim uslovima.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.