Dve žrtve u poplavama u Srbiji

Izvor: S media, 17.Maj.2010, 08:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve žrtve u poplavama u Srbiji

Vatrogasno spasilačke ekipe sektora za vanredne situacije spasile su još četiri osobe iz nabujale reke Pčinja, oko 50 kuća je poplavljeno,a oko 300 ljudi je evakuisano u poslednja dva dana.

MUP je juče saopštio da se bujica povlači, a žitelji Trgovišta dobili su struju, kao i telefonsku vezu, dok pijaću vodu dobijaju iz cisterni.

Ugrožena područja obišli su ministri Dragan Šutanovac i Rasim Ljajić koji su najavili da će Vlada Srbije, nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << što se utvrdi šteta koju su pričinile poplave u Trgovištu kod Vranja, odlučiti i o konkretnim merama pomoći najugroženijem stanovništvu.

Na sednici kriznog štaba, kojom je predsedavao predsednik opštine Vlasta Petrović doneta je odluka da se do srede prekine rad u svim školama u opštini i jednoj predškolskoj ustanovi.

Na terenu je ukupno 45 vatrogasaca-spasilaca Sektora za vanredne situacije MUP-a. Voda se crpi iz 29 objekata, angažovano je 15 pumpi i radi se na raščišćavanju terena.

Sekcija za puteve radi na saniranju štete na putevima, raščišćavanju odrona i sanaciji mosta koji povezuje Trgovište i naselje Kozji Dol.

Na terenu su i ekipe elektrodistribucije koje postavljaju električne stubove. Deo Trgovišta je i dalje bez struje. Organizovane su cisterne sa pijaćom vodom.

Stanovništvu u raščišćavanju terena pomaže 20 pripadnika Vojske Srbije.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.