Dan bez automobila 22. septembra

Izvor: BKTV News, 11.Sep.2017, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan bez automobila 22. septembra

U trećoj akciji "Samo ne autom", na Dan automobila 22. septembra, pored Beograda učestvovaće i grad Novi Sad, najavili su organizatori.

Cilj akcije je da podigne svest javnosti u pravcu prepoznavanja važnosti da budemo odgovorni prema svom zdravlju i sredini u kojoj živimo, navedeno je u saopštenju.

Mrak na ulicama Beograda! Od sutra se svetiljke pale pola sata ranije!

FOTO: Pixabay

Takmičenje "Samo ne autom", deo je globalne >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << inicijative Dan bez automobila, koja se u svetu obeležava dve decenije svakog 22. septembra u okviru Evropske nedelje mobilnosti.

Tužne vesti! Automobil pokosio dečaka!

Prošle godine je uspešno obeležen Dan bez automobila u Srbiji i tog dana je ukupno pređeno, svi zajedno, više od 5.000 kilometara biciklom ili pešice.

Učestvovalo je više od 450 takmičara i takmičarki iz 45 kompanija i organizacija.

FOTO: Pexels

Ista akcija je ponovljena u maju ove godine kada je bilo još više učesnika - više od 600 takmičara i skoro 9.000 pređenih kilometara.

Ove godine akcija "Samo ne autom" se održava u okviru projekta "Lokalni razvoj otporan na klimatske promene", čiji je nosilac Ministarstvo zaštite životne sredine uz podršku Programa UN za razvoj.

Eksplozija automobila i rafalna paljba u Leskovcu! Ubijen poznati biznismen! (FOTO, VIDEO)

Projekat je zasnovan na "izazovima" za pronalaženje inovativnih načina za borbu protiv klimatskih promena na nivou lokalnih samouprava.

Kompanije, institucije ili organizacije treba da prijavi svoj tim od najmanje tri člana.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Novi Sad i Beograd obeležavaju Dan bez automobila

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Sep.2017, 05:26

U trećoj akciji "Samo ne autom", na Dan automobila 22. septembra, pored Beograda učestvovaće i grad Novi Sad, najavili su organizatori...Cilj akcije je da podigne svest javnosti u pravcu prepoznavanja važnosti da budemo odgovorni prema svom zdravlju i sredini u kojoj živimo, navedeno je u saopštenju...Takmičenje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.