Četvrtak dan žalosti u Beogradu

Izvor: S media, 17.Nov.2009, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četvrtak dan žalosti u Beogradu

Vlada Srbije usvojila je Zaključak kojim se preporučuje svim poslodavcima u zemlji da zaposlenima omoguće plaćeno odsustvo u četvrtak, 19. novembra 2009. godine, na dan sahrane njegove svetosti patrijarha srpskog gospodina Pavla, rekao je za Radio S, Milivoje Mihajlović šev vladine Kancelarije za saradnju sa medijima.

Kako je rečeno agencijama gradonačelnik Beograda Dragan Đilas proglasio je četvrtak danom žalosti kada će biti obavljena sahrana patrijarha Pavla u potri manastira Rakovica.

Sanja Vajagić

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Molitva za dušu patrijarha Pavla u Ljubljani na dan sahrane

Izvor: Kurir, 16.Nov.2009, 18:05

LJUBLJANA/BANJALUKA, 16. novembra 2009. (Beta) - Paroh Srpske pravoslavne crkve u Ljubljani Peran Bošković održaće molitvu za partijarha Pavla na dan sahrane. Molitva za preminulog patrijarha biće održana u četvrtak u ljubljanskoj crkvi Svetih Ćirila i Metodija, a liturgija zadušnica u tom gradu...

Nastavak na Kurir...

Dan žalosti i u RS

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Nov.2009

Dan sahrane patrijarha SPC Pavla - četvrtak 19. novembra proglašen je danom žalosti u Republici Srpskoj. Narodna stranka poziva da se i u Crnoj Gori proglasi dan žalosti, dok je Makedonska pravoslavna crkva šalje izaslanika na sahranu. Vlada RS je u ponedeljak na održanoj šestoj vanrednoj sednici...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Patrijarhova poslednja volja

Izvor: Glas javnosti, 17.Nov.2009

Sledeći poslednju volju pokojnog patrijarha srpskog, NJegove svetosti gospodina Pavla, njegovi zemaljski ostaci biće u četvrtak u 13 sati sahranjeni u manastiru Rakovica u Beogradu. Pripreme su počele juče ujutro, a pomoć monahinjama i iskušenicama ovog ženskog manastira tokom celog dana pružali...

Nastavak na Glas javnosti...

Beograd: Sahrana patrijarha - dan žalosti

Izvor: Vesti-online.com, 17.Nov.2009

Gradonačelnik Dragan Đilas proglasio je četvrtak, 19. novembar, dan sahrane patrijarha srpskog Pavla, za Dan žalosti u Beogradu, saopšteno je u utorak iz Uprave grada.

Nastavak na Vesti-online.com...

Vlast koristi moć Crkve

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Nov.2009

Povodom smrti Patrijarha u Srbiji je proglašena trodnevna žalost, Vlada je preporučila poslodavcima da daju plaćeno odsustvo onima koji idu na sahranu.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.