Čestitke vernicima islamske veroispovesti pred Ramazanski Bajram

Izvor: BKTV News, 14.Jun.2018, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čestitke vernicima islamske veroispovesti pred Ramazanski Bajram

Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković čestitala je svim građanima Srbije muslimanske vere Ramazanski Bajram.

"U ime Narodne skupštine i svoje ime upućujem iskrene čestitke građanima Srbije muslimanske vere, povodom predstojećeg Ramazanskog Bajrama, u želji da ga provedu u miru, zdravlju, okruženi porodicom i prijateljima. Neka ovaj veliki praznik sve ljude podseti na važnost negovanja međusobnog poštovanja i razumevanja, dobrote i solidarnosti, a u svaki >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << dom unese radost i slogu“, navodi se u čestitki.

Mirović čestitao Ramazanski Bajram

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović čestitao je svim vernicima islamske veroispovesti predstojeći Ramazanski Bajram, jedan od dva najznačajnija islamska praznika.

"Svim građanima islamske veroispovesti, čestitam predstojeći praznik sa željom da ga proslavite u zdravlju, međusobnom razumevanju, poštovanju i toleranciji među ljudima. Neka dani Bajrama sačuvaju mir u duši“, navodi se u čestitki predsednika Mirovića, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Prestolonaslednik čestitao muslimani Ramazanski bajram

Prestolonaslednik Aleksandar čestitao je danas Ramazanski bajram verskim poglavarima dveju islamskih zajednica i svim pripadnicima islamske vere u Srbiji i Republici Srpskoj, uz želje da praznik provedu radosno u krugu porodice.

„Povodom praznika Ramazanskog bajrama upućujem svoje najiskrenije čestitke svim građanima islamske vere. Želim vam da radosno proslavite ovaj veliki praznik u krugu porodice, sa zahvalnošću se sećajući svakodnevnih blagoslova koje život donosi. Slaveći kraj svetog meseca Ramazana, meseca posta za muslimane, ali i meseca za dobročinstva, porodicu, razmišljanja i čitanje Korana, čestitam vam Ramazanski Bajram i molim da primite moje najlepše želje da dani koji dolaze budu ispunjeni mirom i zadovoljstvom, razumevanjem, uzajamnim poštovanjem i tolerancijom“, navodi se u čestitki.

Čestitka je upućena Seadu Nasufoviću, reisu-l-ulemi Islamske zajednice Srbije, Abdulahu Numanu, muftiji srbijanskom, Mevludu Dudiću, predsedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, Osmanu Kozliću muftiji banjalučkom i svim vernicima islamske zajednice u Srbiji i Republici Srpskoj.

Radojević čestitao Ramazanski bajram

Direktor Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicama Mileta Radojević čestitao je velikodostojnicima, verskim službenicima i vernicima Islamske zajednice Ramazanski bajram sa željom da ga provedu u radosti.

„Želim da radost velikog praznika bude nepresušno nadahnuće, da složno i bratski radimo za dobrobit neše države i svih građana, svedočeći da smo deca jednog Boga", naveo je Radojević i dodao:

Neka Bajram u svakom čoveku utvrdi večne vrednosti ljubavi, sloge, poštovanja, tolerancije i duhovnog napretka.“

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.