Čestitke povodom Ramazanskog Bajrama

Izvor: RTS, 14.Jun.2018, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čestitke povodom Ramazanskog Bajrama

Državni i politički zvaničnici, političke partije i verski lideri čestitali su muslimanima u Srbiji predstojeći Ramazanski Bajram, koji počinje sutra i traje tri dana, uz želje da taj praznik provedu u svojim domovina, sa porodicom i uz međusobno uvažavanje i toleranciju.
Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković čestitala je svim građanima Srbije muslimanske vere Ramazanski Bajram. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

"U ime Narodne skupštine i svoje ime upućujem iskrene čestitke građanima Srbije muslimanske vere, povodom predstojećeg Ramazanskog Bajrama, u želji da ga provedu u miru, zdravlju, okruženi porodicom i prijateljima. Neka ovaj veliki praznik sve ljude podseti na važnost negovanja međusobnog poštovanja i razumevanja, dobrote i solidarnosti, a u svaki dom unese radost i slogu", navodi se u čestitiki.
Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, je čestiajući praznik svima koji obeležavaju Ramazanski Bajram poručila da ovaj praznik treba da učvrsti,kako je navela, našu veru u nepokolebljivo dobre i prave vrednosti.
"Želim vam da praznik proslavite u radosti i ljubavi, okruženi bližnjima", navela je Mihajlović.
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović takođe je svim vernicima islamske veroispovesti čestitao predstojeći praznik.
"Svim građanima islamske veroispovesti, čestitam predstojeći praznik sa željom da ga proslavite u zdravlju, međusobnom razumevanju, poštovanju i toleranciji među ljudima. Neka dani Bajrama sačuvaju mir u duši", navodi se u čestitki predsednika Mirovića, saopšteno je iz njegovog kabineta.
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić čestitao je Ramazanski bajram starešinstvu i svim građanima islamske veroispovesti na Kosovu i Metohiji i u drugim delovima Srbije, sa željom da načela tog praznika svima budu putokaz ka međusobnom poštovanju, milosrđu i zbližavanju.
Prijateljima islamske vere Ramazanski Bajram je čestitala Liberalno- demokratska partija.
"Danas su nam, više nego ikad, potrebni jak karakter, osnažen u mesecu Ramazanu, i odlučnost, kako bismo se lakše suočili sa problemima sveta u kome živimo", poručili su iz LDP-a.
Lider Stranke pravde i pomirenja i narodni poslanik, Muamer Zukorlić, takođe je čestitao nastupajući Bajram poglavaru Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini reisu-l-ulemi Huseinu Kavazoviću i predsedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftiji Mevludu Dudiću, kao i svim muslimanima.
"Bajram šerif mubarek olsun, da ga u zdravlju, rahatluku i bereketu sa porodicom i prijateljima provedu", poručio je Zukorlić.
Predsednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, Mevlud Dudić, je u svojoj bajramskoj poslanici poručio da nema napretka bez nade u bolju budućnost, a nema budućnosti bez trena sadašnjosti.
Muftija sandžački Abdurrahman Kujević je u svojoj poslanici vernicima islamske vere poručio da su "muslimani Sandžaka u mesecu ramazanu pokazali i još više izgradili svoje pojedinačne kvalitete koje polako umrežavaju kroz vlastite institucije.
Države koje imaju među svojim stanovništvom muslimane treba da se ponose jer smo mi ljudi koji svima koriste a nikome ne štete", rekao je Kujević.
Potpredsedik kosovske vlade i ministar za povratak u kosovskoj vladi, Dalibor Jevtić, je u čestitki povodom Ramazanskog Bajrama poručio da svim muslimanima želi da radost ovog velikog praznika duhovno osnaži sve ljude islamske vere i potvrdi večnu istinu da samo zajedno u poštovanju, poverenju, toleranciji, suživotu i međusobnom skladu možemo graditi bolju budućnost sebi i svojim potomcima.
Ramazanski bajram muslimanima u Srbiji čestitali su narodni poslanik i predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović i predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.
Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i predsednica Skupštine tog grada, Ifete Radončić, čestitali su svojim sugrađanima islamske vere predstojeći Bajram.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čestitke vernicima islamske veroispovesti pred Ramazanski Bajram

Izvor: BKTV News, 14.Jun.2018

Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković čestitala je svim građanima Srbije muslimanske vere Ramazanski Bajram..."U ime Narodne skupštine i svoje ime upućujem iskrene čestitke građanima Srbije muslimanske vere, povodom predstojećeg Ramazanskog Bajrama, u želji da ga provedu u miru,...

Nastavak na BKTV News...

Zvaničnici Novog Pazara čestitali Bajram

Izvor: SandzakPress.net, 14.Jun.2018

Povodom predstojećeg Bajrama, gradonačelnik i predsednica Skupštine Novog Pazara, Nihat Biševac i Ifeta Radončić, uputili su građanima islamske vere najsrdačnije čestitke. „Neka nas radost Bajrama oplemeni i upotpuni veru, ojača jedinstvo i učvrsti međusobno poverenje”, navodi se u čestitki...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.