Brzina uzrok sudara tramvaja

Izvor: NaDlanu.com, 23.Feb.2012, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brzina uzrok sudara tramvaja

Uzrok sudara dva tramvaja u Beograda pre dva dana je neprilagodjena brzina, rezultati su vanrednog tehničkog pregleda i analize brzine koje je u četvrtak saopštilo Gradsko saobraćajno preduzeće "Beograd".

Propisana brzina pri prelasku preko skretnica i ukrštaja je 10 kilometara na čas, a utvrdjeno je da se tramvaj koji je izavao sudar na uglu Ruzveltove i Bulevara kralja Aleksandra kretao 18 kilometara na čas, a tramvaj iz suprotnog pravca brzinom od 28 kiliometara na čas.U saopštenju se navodi da je utvrdjeno da su oba tramvaja bila tehnički ispravna.Tramvajska raskrsnica, kako se navodi, na kojoj se dogodio sudar obnovljena je prilikom rekonstrukcije Bulevara kralja Aleksandra, i za poslednjih godinu i po dana od kada je puštena u rad nije bilo nikakvih poteškoća u radu skretnice, niti je bilo ko od vozača prijavio bilo kakav problem.BEOGRAD, 23. februara 2012. (Beta)

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.