Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Dec.2016, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp odgovara Mišel Obami: Mora da je govorila o prošlosti

Novoizabrani američki predsednik Donald Tramp odbacio je ocenu prve dame Mišel Obama da su ovogodišnji izbori doveli do toga da se politički podeljena zemlja "oseća beznadežno", i poručio da SAD imaju "ogromnu nadu... obećanje i... potencijal".

"Bićemo toliko uspešni kao zemlja ponovo", rekao je Tramp na skupu u Mobilu, u Alabami, i dodao: "Bićemo izvanredni".

Tramp je pohvalio predsednika Obamu i prvu damu zbog načina na koji su ga primili u >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Beloj kući, posle pobede na izborima, ali je reagujući na komentar Mišel Obame, kazao da "mora da je prva dama govorila o prošlosti".

Mobil je bio poslednja stanica Trampove takozvane "turneje zahvalnosti", a novoizabrani predsednik je pored prisećanja kako je stigao do pobede na prošlomesečnim izborima, ponovio neka od obećanja iz kampanje - da će izgraditi zid na granici s Meksikom i obnoviti američku vojsku, koju je opisao kao veoma oslabljenu.

Zarekao se da će otvoriti nova radna mesta, popraviti infrastrukturu, smanjiti poresku stopu za biznise na 15 odsto, revidirati trgovinske sporazume i uvesti "ekstremno proveravanje" imigranata koji ulaze u SAD, preneo je Glas Amerike.

Iz Alabame, Tramp je otputovao na Floridu, gde će sa porodicom provesti period oko božićnih praznika, ali i održavati sastanke u vezi sa popunjavanjem položaja u svojoj administraciji.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp,   Izbori

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mišel Obama "prozvala" Trampa, evo kako joj je odgovorio

Izvor: Vesti-online.com, 18.Dec.2016

Novoizabrani američki predsednik Donald Tramp odbacio je ocenu prve dame Mišel Obama da su ovogodišnji izbori doveli do toga da se politički podeljena zemlja "oseća beznadežno", i poručio da SAD imaju "ogromnu nadu, obećanje i potencijal"...- Bićemo toliko uspešni kao zemlja ponovo - rekao...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.