Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Apr.2019, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp o izborima u Izraelu: Biće tesna trka

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je danas u Las Vegasu da očekuje da će predstojeći izraelski izbori 9. aprila biti neizvesni.

"Biće tesno. Dva dobra čoveka", ocenio je Tramp, očito aludirajući na premijera Izraela Benjamina Netanjahua i njegovog glavnog rivala Benija Ganca, preneli su izraelski mediji.

Tramp je veći deo govora na skupu Republikanske jevrejske koalicije posvetio sopstvenim dostignućima na funkciji predsednika, a u jednom trenutku >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je upitao okupljene o izbornoj trci u Izraelu, a oni su povikali "Bibi", misleći na Netanjahua.

Grupa mladih levičarskih aktivista pokušala je da omete Trampov govor, protestujući protiv okupacije, ali su oni ubrzo izvedeni napolje.

Tramp je za mnoge američke Jevreje dominantni faktor u izraelskim parlamentarnim izborima, mada se o njemu ne glasa, konstatovao je ranije danas AP.

U nastojanju da peti put postane premijer, četvrti put uzastopno, Netanjahu je uspostavio bliske veze s Trampom i time se hvalio u izbornoj kampanji.

Američki lider je nastojao da ga politički ojača između ostalog premeštanjem ambasade SAD iz Tel Aviva u Jerusalim nakon što je priznao da je to glavni grad Izraela, povlačenjem iz nuklearnog sporazuma velikih sila s Iranom iz 2015. godine, te nedavnim priznanjem izraelskog suvereniteta nad Golanom.

Netanjahuov glavni rival je lider saveza partija centra Plavo belo, bivši komandat izraelske vojske koji računa na svoj bezbednosni kredibilitet i optužnicu za korupciju najavljenu protiv Netanjahua.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Tramp o izborima u Izraelu: Biće tesna trka

Izvor: Danas, 06.Apr.2019

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je danas u Las Vegasu da očekuje da će predstojeći izraelski izbori 9. aprila biti neizvesni. Članak Tramp o izborima u Izraelu: Biće tesna trka se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.