Tramp nabija troškove: Traži svima 4% BDP za NATO

Izvor: Mondo, 11.Jul.2018, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp nabija troškove: Traži svima 4% BDP za NATO

Američki predsednik Donald Tramp rekao je danas liderima NATO na samitu u Briselu da bi, umesto dosadašnjih 2% bruto domaćeg proizvoda, trebalo da za odbranu u okviru Alijanse izdvoje 4% BDP svoje zemlje.

Foto: AP Photo/Pablo Martinez Monsivais

To je novinarima rekao bugarski predsednik Rumen Radev, a u međuvremenu potvrdio zvaničnik Bele kuće, prenosi Rojters. U saopštenju se navodi da izava predsednika SAD nije bila zvanični predlog, već poziv >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << liderima da povećaju potrošnju na vojsku.

Pentagon priznao: Ako krenu Rusi, ode Poljska! Tražili smo od saveznika, Rusi su dali bolju ponudu

Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu branio je danas tursku kupovinu protivvazdušnih raketnih sistema ruske proizvodnje, prvog takvog raketnog sistema koji kupuje neka članica NATO. Čavušoglu je rekao da je Turska suverena zemlja i da je ona kupila protivvazdušni sistem "S400" samo zato što joj je takav sistem bio potreban i što je iscrpla druge opcije, kao što je nabavka iz SAD. "To je moja hitna potreba i pokušao sam da kupim (sistem) od mnogo drugih zemalja, uključujući Kinu, ali dobio sam najbolju ponudu iz Rusije, i kupio sam ga", rekao je Čavušoglu i dodao da je pokušao da kupi sistem od svojih saveznika.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp,   NATO skup

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TRAMP ZAPRETIO: Saveznici NATO treba da troše OVOLIKO na odbranu i to ODMAH!

Izvor: Kurir, 11.Jul.2018

Predsednik SAD, Donald Tramp, predložio je danas u Briselu da se američki NATO saveznici obavežu da će trošiti 4 odsto BDP na odbranu, umesto dogovorenih 2 odsto i to odmah, a ne do do 2025. godine kao što je pre najavljivano.

Nastavak na Kurir...

Tramp proglasio pobedu nad NATO i iznenadio ceo svet onim što je rekao o sebi

Izvor: BKTV News, 12.Jul.2018, 13:51

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da je "veoma stabilni genije" i proglasio sopstvenu pobedu na samitu NATO koji je danas okončan u Briselu, prenosi Rojters..."Veoma sam dosledan, ja sam veoma stabilni genije", poručio je Tramp...Rojters navodi da je američki predsednik proglašenje pobede obrazložio...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.