Tramp komentarisao protest u Parizu, Francuzi mu ODRBUSILI: Ne mešaj se! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Dec.2018, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp komentarisao protest u Parizu, Francuzi mu ODRBUSILI: Ne mešaj se! (FOTO)

Američki predsednik Donald Tramp ne bi trebalo da se meša u francuske poslove, izjavio je danas francuski ministar spoljnih poslova Žan-Iv le Drijan, nakon što je Tramp kritikovao Francusku zbog protesta "žutih prsluka"

Le Drijan je za francusku televizju LCI rekao da vlada njegove zemlje ne komentariše američku poitiku i da bi to trebalo da bude obostrano.

- Poručujem Donaldu Trampu, a i predsednik Republike mu poručuje: ''Ne učestvujemo u američkim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << debatama, pustite nas da živimo naš život u našoj zemlji'' - rekao je Le Drijan.

Tramp je prethodno, povodom nasilnih protesta u subotu na ulicama Pariza i širom Francuske, koji su usledili nakon pokušaja francuskog predsednika Emanuela Makrona da uvede zakon o povećanju poreza na gorivo, ocenio na Tviteru da je to "veoma tužan dan i noć u Parizu".

Very sad day & night in Paris. Maybe it’s time to end the ridiculous and extremely expensive Paris Agreement and return money back to the people in the form of lower taxes? The U.S. was way ahead of the curve on that and the only major country where emissions went down last year!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) December 8, 2018

- Možda je vreme da se odustane od smešanog i izuzetno skupog Pariskog sporazuma i novac vrati narodu u obliku nižih taksi? SAD su daleko ispred svih po tom pitanju i jedina velika zemlja gde su emisije smanjene prošle godine - naveo je Tramp.

S druge strane, Le Drijan tvrdi da većina Amerikanaca ne podržava Trampovu odluku da povuče SAD iz Pariskog klimatskog sporazuma iz 2015. godine.

Tramp je, takođe, u subotu na svom nalogu na Tviteru ocenio da Pariski sporazum ne funcioniše za Pariz i da ljudi ne žele da plate velike sume novca, koji je većinom namenjen zemljama trećeg sveta, da bi možda zaštitili životnu sredinu.

- Uzvikuju ''Želimo Trampa!'' Volim Francusku - napisao je Tramp.

The Paris Agreement isn’t working out so well for Paris. Protests and riots all over France. People do not want to pay large sums of money, much to third world countries (that are questionably run), in order to maybe protect the environment. Chanting “We Want Trump!” Love France.

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) December 8, 2018

Le Drijan je rekao da, koliko zna, demonstracije žutih prsluka nisu održane na engleskom jeziku.

On je dodao da su fotografije objavljene u SAD, zajedno sa ljudima koji uzvikuju "Želimo Trampa" snimljene tokom Trampove posete Londonu pre nekoliko meseci.

BONUS VIDEO: Pogledajte kako izgledaju NAJBRUTALNIJE vojne vežbe na svetu

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

FRANCUZI ISTRAŽUJU RUSKI UTICAJ NA ŽUTE PRSLUKE Moskva odgovara: To je lakrdija!

Izvor: Kurir, 09.Dec.2018

Francuski ministar spoljnih poslova Žan Iv le Drijan izjavio je da Generalni sekretarijat za odbranu i nacionalnu bezbednost Francuske istražuje navodnu umešanost Rusije u proteste u zemlji.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.