Prvi dan AO: Novak, Viktor i Janko na terenu

Izvor: Blic, 16.Jan.2011, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi dan AO: Novak, Viktor i Janko na terenu

Prvog dana takmičenja na prvom ovosezonskom Grend slem turniru nastupiće tri srpska tenisera, Novak Đoković, Viktor Troicki i Janko Tipsarević.

Od trija koji je uz Nenada Zimonjića bio zaslužan za osvajanje Dejvis kupa na završetku 2010. godine prvi će >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na teren Viktor Troicki. Njega u meču koji neće početi pre četiri časa iza ponoći po srednjeevropskom vremenu očekuje duel sa Dmitrijem Tursunovim. Protiv ovog Rusa koji se nalazi na 197. mestu ATP liste Viktor Troicki je igrao dva puta i oba puta pobedio sa 2:1 u setovima.

Kada se završi taj duel na isti, teren broj 18, izaći će Janko Tipsarević koga čeka meča sa Mišom Zverevim, Moskovljaninom koji je državljanin Nemačke. Janko je protiv Zvereva, trenutno 80. igrača sveta, do sada igrao samo jednom, savladavši ga 2008. u Zagrebu sa 6:3, 6:1.

Novak Đoković će, po prvi put u karijeri, protiv Španca Marsela Granoljersa igrati na "Rod Lejver areni”, i to čim svoj duel koji je zakazan za devet časova ujutru po srednjeevropskom vremenu odigraju Janina Vikmajer iz Belgije i domaća takmičarka Jarmila Grot, koje će otvoriti večernji program po lokalnom vremenu.

Od zanimljivijih duela prvog radnog dana na Australijan openu izdvaja se nastup najbolje teniserke sveta Karoline Voznijacki koja će kao prvi nosilac, takođe na "Rod Lejver areni” igrati protiv Argentinke Žizele Dulko, a odmah zatim na isti teren će Rodžer Federer jer ga čeka duel sa Slovakom Lukašom Lackom.

Kada je reč o igračicama iz Top 10, nastupiće još jedino Venus Vilijams (SAD, 4. nosilac u ženskoj konkurenciji) protiv Sare Erani, a na istoj, "Hajsens areni” zaigraće na završetku prepodnevnog dela programa i Žastin Enan koju kao 11. nosioca očekuje meč sa Sanjom Mirzom iz Indije.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.