Đoković u drugom kolu Otvorenog prvenstva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jan.2011, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković u drugom kolu Otvorenog prvenstva

MELBURN -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je danas savladao 42. igrača sveta Španca Marsela Granoljersa sa 6:1, 6:3, 6:1 posle 85 minuta igre.

Treći reket sveta je bez velikiog napora očitao pravu lekciju španskom teniseru, ne oslanjajući se na snagu, koliko na precizne i promišljene udarce.

Naš teniser >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je već na startu meča pokazao da raspolaže mnogo većim teniskim znanjem od svog protivnika, došavši do ubedljive prednosti od 5:0. Španac je uspeo da se oporavi od početnog šoka i da dobije jedan gem na svoj servis, ali je srpski igrač rutinski završio prvi deo posla u svoju korist.

U nastavku duela, Đoković je odmah oduzeo servis Granoljersu i poveo sa 2:0, a potom i sa 3:1. Na trenutak mu je pažnja popustila i to je Granoljers iskoristio, vezavši dva gema za izjednačenje - 3:3. Mali pad u igri Đoković je odmah ispravio i munjevito uzvratio brejkom, a potom dobio još dva gema za brzo vođstvo od 2:0 u setovima.

U trećem setu ponovila se prethodna "priča". Đoković je ponovo laganim, ali neumoljivim udarcima razorio svaku nadu protivnika da će eventualno moći da se vrati u meč. Naš igrač je poveo da 3:0, uz brejk u drugom gemu, na šta je Granoljers imao snage još samo da dođe do jednog gema na svoj servis.

"Kraj prethodne sezone, kada sam doprineo da Dejvis kup reprezentacija Srbije prvi put u istoriji osvoji titulu pobedom nad Francuskom, ulio mi je ogromno samopouzdanje za početak ove sezone.", istakao je Đoković koji je 2008. godine osvojio prvi gren slem turnir u karijeri upravo na Australijan Openu.

Srpski teniser će se u drugom kolu sastati sa boljim iz duela u kojem igraju Hrvati - 73. na ATP listi Ivo Karlović i 81. igrač sveta Ivan Dodig.

Đoković protiv Karlovića u dosadašnjim mečevima ima izjednačen skor - 1:1, dok protiv Dodiga vodi sa 1:0.

Pre Đokovića, danas su pobede u prvom kolu turnira u Melburnu ostvarili i Viktor Troicki i Janko Tipsarević.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.