Infekcija koja nastaje od previše seksa

Izvor: Vesti-online.com, 15.Maj.2014, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Infekcija koja nastaje od previše seksa

Ma kako to čudno zvučalo, i previše seksa može da bude opasno po žensko zdravlje. Dugotrajno vođenje ljubavi, kao i nekoliko odnosa na dan mogu prouzrokovati takozvani cistitis medenog meseca (infekciju urinarnog trakta).

Simptomi "cistitisa medenog meseca": bol kod mokrenja, učestalo mokrenje, promena boje urina i bolovi u području iznad stidne kosti

 

- Mokraćna cev nalazi se tik uz vaginu, što znači da tokom seksa bakterije iz genitalija lako >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << prelaze u uretru. Što je trenje veće to je i veći rizik od infekcije – rekla je ginekolog Meri Džejn Minkin.

 

SIMPTOMI

Simptomi se najčešće pojave u roku od jednog ili dva dana, a karakteriše ih bol kod mokrenja, učestalo mokrenje, promena boje urina i bolovi u području iznad stidne kosti. Ako se ne leči na vreme može prouzrokovati infekciju bešike i bubrega.

 

- Infekcija je češća kod žena koje nisu nikad rađale, a neke devojke mogu da je zarade nakon svakog seksualnog odnosa. Rizik može da se smanji ako se pre i nakon seksa mokri, napomenula je Beverli Vipi profesor na Univerzitetu u Nju Džerziju.

 

LEČENJE

Čim primetite prve simptome preporučuje se da potražite pomoć lekara. On će po potrebi prepisati antibiotike koji će izlečiti infekciju. Takođe, trebalo bi povećati unos vode ili soka od brusnice, što će pospešiti mokrenje, a samim time i čišćenje bakterija iz urinarnog trakta. Sve dok se infekcija ne izleči seks je najbolje izbegavati.
Pogledaj vesti o: Dan zaljubljenih

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Infekcija koja nastaje od previše seksa

Izvor: Radio 021, 16.Maj.2014, 16:13

Dugotrajno vođenje ljubavi, kao i nekoliko odnosa na dan mogu prouzrokovati infekciju urinarnog trakta ili takozvani "cistitis medenog meseca".

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.