Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Okt.2018, 22:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdini košarkaši nastavili da nižu pobede

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras Igokeu u Beogradu sa 96:75, u četvrtom kolu ABA lige.

Zvezda ima sve četiri pobede i zajedno sa Megom je na vrhu tabele regionalnog takmičenja.

Posle samo četiri minuta igre u prvoj deonici, košarkaši Crvene zvezde došli su do prednosti od osam poena.

Kapiten crveno-belih >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Branko Lazić vezao dve je trojke, da bi s iste pozicije precizan bio i Bili Beron. Uzvratili su gosti preko Darka Talića i Save Lešića i smanjili na pet poena zaostatka, ali je ponovo bio precizan Beron s distance i vratio Zvezdi plus osam.

Do kraja prvog dela igre uspela je Igokea poenima Aljoše Jankovića i Tomislava Zubčića da priđe na samo dva poena razlike.

Robert Rikić bio je precizan pod košem i doneo rezultatsko izjednačenje na samom startu druge četvrtine, ali je Zvezda preciznim šutevima s distance ponovo vratila prednost. Nastavio je Rikić da poentira s polu-distance, ali su crveno-beli uspevali da održe konstantnu prednost preko Majkla Odža i Alekse Radanova.

Tri minuta do kraja druge deonice beogradski tim došao je i do maksimalne prednosti od 11 poena, kada je sa linije penala bio precizan Džo Regland, da bi pred pauzu ona iznosila osam poena.

Pogotkom o tablu Reglanda i novom trojkom Berona, Zvezda je stigla do 13 poena prednosti, a njihovu seriju na kratko je prekinuo Domen Lorbek.

Pogađala je Zvezda sa svih pozicija, a Mohamed Faje je zakucavanjem na asistenciju Filipa Čovića doneo i plus 15. Već u sledećem napadu Radanov je pogodio za prednost od 18 poena, da bi do kraja deonice Odžo povećao na 20 poena razlike.

Na početku poslednjeg perioda igre Igokea je uspela da smanji zaostatak preko Lešića, ali je usledio novu zakucavanje crveno-belih, te je Boriša Simanić ponovo vratio maksimalnu prednost Zvezdi. Na poene Lorbeka i Zubčića uzvratio je Dušan Ristić poenima s polu-distance, a Simanić je novim poenom ponovo vratio razliku na 20 poena.

Zvezda će u sledećem kolu gostovati FMP-u, dok će Igokea dočekati Krku.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Zvezda i dalje maksimalna, blistao Radanov

Izvor: N1 televizija, 20.Okt.2018

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u dvorani Aleksandar Nikolić ekipu Igokee 96:75 u četvrtom kolu ABA lige i održali maksimalni učinak na startu prvenstva...Crveno-beli su imali prednost tokom čitavog meča, a vođstvo je raslo do kraja prvog poluvremena i preko deset razlike. Ipak, u trećem...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.