Izvor: TvojPortal.com, 06.Maj.2012, 02:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda pomutila Partizanovo slavlje

Izvor: vesti online
Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su večeras kao gosti ekipu Partizana rezultatom 0:1, a jedini gol na meču postigao je Kadu u 93. minutu.Izabranici Roberta Prosinečkog i treći put za redom su pobedili večitog rivala, a šampionsko slavlje Partizana pomutio je Brazilac Kadu, koji je ušao u igru s klupe, a onda u poslednjem >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << minutu sudijske nadoknade, naleteo na jednu povratnu loptu i preciznim udarcem sa 20-tak metara pogodio malu mrežu gola domaćina.


Crvena zvezda je u 142. po redu "večitom derbiju" igrala po već oprobanom sistemu, u veoma sličnoj utakmici kao i prethodne dve u Kupu, smirenom igrom sačekala svoju šansu, a onda matirala protivnika iz kontranapada.
Utakmici 28. kola Super Lige pred oko 20.000 navijača viđeno je nekoliko izglednih prilika za gol, ali je nedostatak sreće i nespretnost igrača Partizana ponovo je rezultirala istim epilogom - pobedom Zvezde.
Na kraju je i Avram Grant nastavio tradiciju "stranaca" na klupi Partizana. Pored toga što je prvi put u karijeri poražen od istog tima tri puta za redom, Grant kao i njegovi prethodnici Jirgen Reber i Lotar Mateus u duelima sa Zvezdom nisu uspeli da se raduju ni postignutom golu.
Početak utakmice obeležile su prilike na obe strane. Najpre su šansu imali crno-beli pošto je Vladimir Volkov u prvom minutu iz auta loptu ubacio u kazneni prostor protivnika. Medo Kamara je primiro loptu na ivici peterca i odložio je za Stefana Babovića koji je šutirao preko gola.
Zvezda je uzvratila nekoliko minuta kasnije kada je Evandro dodao Darku Lazoviću, ali je on šutirao preko gola. Brazilac u crveno-belom dresu se posle asistencije i sam našao u izglednoj prilici u 27. minutu posle prodora Filipa Kasalice, ali je njegov udarac izblokiran.
U poslednjim trenucima prvog dela meča odličnu šansu imao je Partizan preko Volkova. Bek crno-belih se posle kornera našao sam u petercu i uputio udarac, ali se isprečio golman Zvezde Boban Bajković.
Početkom drugog poluvremena Partizan je zaigrao ofanzivnije i uspeo da stvori nekoliko prilika. Najpre je Nemanja Tomić posle jedne greške odbrane Zvezde uzeo loptu na 30 metara od gola. Imao je dva slobodna saigrača, ali je odlučio da pokuša udarcem sa ivice šesnaesterca, a lopta je prošla pored gola.Opsirnije procitajte na ovom linku.

Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.