Zvezda bolja od Proletera, poraz Bačke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Nov.2018, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda bolja od Proletera, poraz Bačke

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su u Novom Sadu Proleter 2:0 (1:0) u prvom meču 15. kola Superlige Srbije.

Prvak Srbije je po teškom terenu prebrodio još jedno teško gostovanje protiv najprijatnijeg iznenađenja prvenstva i slavio autogolom Aleksandra Andrejevića u 9. i pogotkom Mohameda El Fardua Bena u 56. minutu.

Crveno-beli sa 14 trijumfa i samo jednim remijem u večitom derbiju završili su prvi krug takmičenja i velikom prednošću u odnosu na konkurente, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ali i dodatno poboljšali raspoloženje pred duel sa Liverpulom u Beogradu u Ligi šampiona.

Novi trijumf upisao je drugoplasirani Radnički u Bačkoj 2:0, dok je Radnik u južnjačkom sudaru bio bolji od Dinama iz Vranja 2:0.

Ekipa Čukaričkog odnela pobedu u Lučanima

Fudbaleri Čukaričkog iz Beograda, u utakmici rezultatskih preokreta, pobedili su danas kao gosti ekipu Mladost iz Lučana sa 4:3 (2:1).

Duel je sjajno otvorio tim Sima Krunića i do prednosti je došao pogotkom Mudrinskog u 9. minutu. U 21. minutu igrač Čukaričkog Ovusu zatresao je mrežu domaćina i doneo dva gola prednosti.

Međutim, ekipa Mladosti se nije predavala i u 40. minutu Lazar Jovanović postiže prvi gol, a zatim u 54. minutu dolazi do izjednačenja golom Janka Tumbasevića.

Odita golom u 62. minutu donosi prednost ekipi Mladosti.

U 75. minutu Mudrinski još jednim golom poravnava rezultat, a već u 81. minutu Stojanović postiže četvrti gol za goste, koji im je doneo i konačnu pobedu u ovom uzbudljivom meču.

Šef stručnog štaba Nenad Milovanović izjavio je da im se Čukarički ovog puta revanširao u odnosu na prošlu utakmicu.

"Mnogo loše smo ušli u utakmicu. Neshvatljivo da danas primimo dva gola iz našeg kornera, bez pokušaja da uzmemo čistu loptu. To nije svojstveno za nas", rekao je Milovanović.

Rezultati i strelci: Proleter - Crvena zvezda 0:2 (Andrejević autogol 9, Ben 56), Mladost - Čukarički 3:4 (Jovanović 40, Tumbasević 54, Odita 62 - Mudrinski 10, 75, Ovusu 21, Stojanović 81), Bačka - Radnički 0:2 (Haskić 36, Stanisavljević 38), Radnik - Dinamo 2:0 (Zlatanović 6, penal 45)

Sutra: Zemun - Napredak (13 sati), Mačva - Voždovac (16), Rad - Spartak (16), Partizan - Vojvodina (19).

Tabela: Crvena zvezda 43 boda, Radnički 34, Partizan 27, Čukarički 29, Proleter 23, Napredak 22, Mladost 22, Vojvodina 21, Voždovac 15, Radnik 15, Rad 14, Zemun 13, Bačka 13, Mačva 13, Spartak 10, Dinamo 7.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.