Zvezda kaznila promašaje Proletera i pobedila u Novom Sadu

Izvor: B92, 03.Nov.2018, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda kaznila promašaje Proletera i pobedila u Novom Sadu

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Proleter u meču 15. kola Superlige Srbije sa 2:0 na gostujućem terenu u Novom Sadu.

Loše prvo i daleko bolje drugo poluvreme su glavni utisak utakmice u kojoj je Proleter pružio zaista dobar otpor prvoplasiranom timu Superlige.

Zvezda je s druge strane kaznila promašaje Proletera i na lošem terenu stadiona "Karađorđe" autogolom Andrejevića i golom Bena rešila pitanje pobednika.

Ni Zvezda ni Proleter nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stvarali šanse na lošem terenu stadiona "Karađorđe" pa ne čudi što je prvih 45. minuta proteklo bez ikakvih većih uzbuđenja.

Pa ipak, viđen je gol. Zvezda je bez šanse povela u devetom minutu kada je Lorenco Ebisilio prošao po desnoj strani, ubacio do peterca gde je Aeksandar Andrejević nespretno reagovao i od njegove noge se lopta odbila u mrežu.

Početak meča obeležilo je i više prekida, da bi ga posle gola igra bila monotona uz tek poneku polušansu.

Proleter je prvu imao u 15. minutu kada je Vujaklija zaustavljen, a Zvezda ni posle toga nije imala mnogo problema da sačuva svoj gol.

Domaćin je u 36. minutu probao kombinacijom Tanasin-Vujaklija da zapreti, ali je opasnost otklonio golman beogradskih crveno-belih Zoran Popović.

Čolović je u samom finišu poluvremena mogao da donese izjednačenje Proleteru kada je izveo dobar slobodan udarac u 45. minutu sa desne strane.

Poslao je loptu preko živog zida, ali i pored gola i do odmora je ostalo 0:1 za Crvenu zvedu.

Nastavak meča je doneo i bolji fudbal. Nagovestio ga je već u 50. minutu Stojković ubacivanjem u prostor posle pasa Krstičića i šutem koji su odbranili i Vesić i stativa.

Proleter je nakon toga napao nešto konkretnije i to mogao da iskoristi Čović kada je glavom šutirao malo preko gola Popovića u 55. minutu.

Samo minut kasnije stigla je kazna. Još jednom se ubacio Stojković, blizu njega je bio Ben, bek Zvezde je odložio loptu Benu koji šutira sa šest, sedam metara i povećava prednost Zvezde na 2:0.

Proleter se posle toga nije predavao. To su potvrdili udarci Mićića i naročito Šćepanovića u 70. minutu.

Tanasin je centrirao, lopta je u kaznenom prostoru stigla do Šćepanovića koji iz odlične pozicije šutira visoko, tek toliko da okrzne prečku gola Zvezde.

Proleter je uspeo i da postigne gol. U 79. minutu je Čović skočio i udarcem glavom pogodio mrežu, ali je pred golom Popovića bio Vujaklija. Bio je u ofsajdu i smetao je golmanu domaćih pa je gol poništen.

Dragan Radojičić, šef struke Proletera je nakon toga protestovao kao i igrači domaće ekipe, a zbog protesta je isključen neko iz stručnog štaba domaćih.

Nakon toga nije bilo mnogo uzbuđenja pa je Zvezda upisala novu pobedu kojom je došla do 43 boda i ostaje na prvom mestu. Proleter je na petom mestu sa 23 sakupljena boda.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uživo: Zvezda protiv Proletera na "Karađorđu"

Izvor: Vesti-online.com, 03.Nov.2018

Fudbaleri Crvene zvezde od 15:00 gostuju Proleteru u Novom Sadu u utakmici 15. kola Superlige Srbije...- 21. minut - Slobodan udarac izveo je Mićić sa nekih 25 metara. Samo do živog zida. ..- 15. minut - Ne uspevaju domaći da dođu do poseda na početku meča, sada je odbrana lako zaustavila napadača...

Nastavak na Vesti-online.com...

Zvezda bolja od Proletera, poraz Bačke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Nov.2018

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su u Novom Sadu Proleter 2:0 (1:0) u prvom meču 15. kola Superlige Srbije...Prvak Srbije je po teškom terenu prebrodio još jedno teško gostovanje protiv najprijatnijeg iznenađenja prvenstva i slavio autogolom Aleksandra Andrejevića u 9. i pogotkom Mohameda El Fardua...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.