Rovita Zvezda kreće u pohod na evropsko proleće

Izvor: B92, 22.Okt.2020, 08:04

Rovita Zvezda kreće u pohod na evropsko proleće

Fudbaleri Crvene zvezde u četvrtak od 21 sat igraju na gostovanju protiv Hofenhajma u prvom kolu grupne faze Lige Evrope.

Crveno-beli dočekuju meč u teškom trenutku s obzirom da je veliki broj igrača pod znakom pitanja, a pojedini su i van stroja zbog zdravstvenih problema.

Trener aktuelnog šampiona Srbije neće moći da računa na Mirka Ivanića i Gelora Kangu koji su zaraženi koronavirusom, i to nije ništa novo, međutim igrači poput Kataija, Bena, Gavrića >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Gobeljića takođe bi mogli da budu izostavljeni iz startne postave.

Katai je u nedavno završenom "večitom derbiju" povredio primicač i sigurno nije 100 odsto spreman, a izjava Dejana Stankovića kako neće rizikovati sa rovitim igračima nagoveštava da najbolji igrač Crvene zvezde verovatno neće biti od starta na terenu.

"Fudbaleri su dobro, prisutan je umor, ali imamo još 24 sata do meča, tako da nije ništa strašno. Kalendar je takav kakav je, ne treba rizikovati sa rovitim igračima, jer imamo još mnogo utakmica do reprezentativne pauze. Svaki sledeći meč jeste najvažniji, ali ima i utakmica u kojima možemo više da kalkulišemo sa sastavom. Spremni smo za sutra, nema mnogo dilema oko postave i siguran sam da će oni koji budu izašli na teren odraditi posao kako treba", rekao je Stanković.

Srpski mediji pišu kako je vrlo verovatno da će strateg Crvene zvezde promeniti formaciju pred meč sa nemačkim predstavnikom (3-4-2-1).

Zbog problema sa povredama Stanković bi mogao da izađe sa dva zadnja vezna, u vidu Sanoga i Petrovića, i da pored njih kao "wing" bekovi igraju Rodić i Gajić.

Defanizvnu trojku bi onda činili mladi Eraković, kao i iskusni Milunović i Degenek. Stanković bi time pokušao da zakrpi rupe i ojača vezni red, odnosno poslednju liniju.

Od igrača koji su u takmičarskom ritmu jedino su Spiridonović, Nikolić i Falčineli sto odsto spremni. Pomenuti Katai, Ben i Gavrić su roviti, dok igrači poput Pavkova, Krstovića, Vukanovića, Radulovića i Simića nemaju mečeve u nogama i nerealno je očekivati da neko od njih uđe u startnih 11.

Zbog toga je najrealnije da vidimo Nikolića i Spiridonovića kao ofanzivne vezne, a Italijana u napadu.

Nije isključeno da Stanković u prvu postavu ubaci rovite fudbalere, čime bi rizikovao, međutim na konferenciji za medije jasno je rekao da "to ne treba raditi".

Daleko od toga da samo Zvezda ima probleme. Nemački predstavnik biće na ovom susretu bez sedam odbrambenih igrača, te će crveno-beli imati šansu da iskoriste izostanak važnih igrača.

Kapiten Benjamin Hubner povredio je ligament kolena, baš kao i Ermin Bičakčić, Stafilidis ima problema sa ramenom, Adams i Kaderabek su u karantinu zbog koronavirusa, dok Brenet i Bogarde nisu ni registrovani za Ligu Evrope.

Na prethodnom meču u Bundesligi, ekipa Hofenhajma izgubila je od Dortmunda minimalnim rezultatom, a u odbrani su igrali sa tri igrača, od koja dva prošle sezone nisu bila standardna.

Akpoguma je malo bio u timu, malo nije, a Voht je drugi deo sezone proveo na pozajmici u Verderu.

Ekipa Sebastijana Henesa biće oslabljena i za najboljeg strelaca Andreja Kramarića, međutim i pored svih problema veliki su favorit protiv Zvezde.

"Poznajemo našeg rivala, igraju lep i ofanzivan fudbal, brzi su veoma, pogotovo u ofanzivnoj tranziciji. Moramo da vodimo računa da im ne ostavljamo lopte na sredini terena gde mogu da nas kazne. Videlo se protiv Bajerna koliko su opasni kada osete trenutak nepažnje kod protivnika, a klub iz Minhena je jedan od najboljih timova na svetu. Faliće im Kramarić koji je fenomenalan igrač, ali oni imaju sjajne zamene i fudbalere koji mogu da odgovore na sve ono što trener stvari pred njih. Ipak, dobro smo se spremili za njih, pretpostavljamo ko će igrati, a ko god da bude u napadu, predstavljaće opasnost po nas", rekao je Stanković i dodao:

"Probaćemo da ih limitiramo. Mi nemamo pritisak moranja, što može da bude naša blaga prednost, ali to ne znači da ćemo spustiti gard. Tražiću da ekipa slobodno igra i mislim da sutra neke stvari mogu da budu veoma pozitivne po nas. Biće ponovo mladih fudbalera na terenu, kao i uvek od kada sam ja trener crveno-belih."

Najveća opasnost po gol Zvezde dolazi od iskusnog Išaka Belfodila koji bi trebalo da predvodi napad u odsustvu hrvatskog napadača. Tu su još i srpski fudbaler Mijat Gaćinović, odlični Danac Robert Skov, te Diadie Samaseku, Munas Dabur...

Hofenhajm je ekipa koja je nedavno pobedila Bajern sa 4:1, međutim u poslednje vreme to nije isti tim zbog zdravstvenih problema, te ne čude porazi od Ajntrahta i Dortmunda.

Protiv Zvezde pokušaće da se vrate na stazu pobeda, a aktuelni šampion Srbije daće sve od sebe da tako ne bude.

Petar Tadić
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zvezda izgubila od Hofenhajma na početku grupne faze Lige Evropa

Izvor: Danas, 22.Okt.2020

Hofenhajm je večeras naneo prvi poraz Crvenoj zvezdi u prvom kolu L grupe Lige Evrope – 2:0. Probao je trener Dejan Stanković da sa potpuno novom formacijom i defanzivnom taktikom iznenadi rivala, ali ona je „držala vodu“ samo prvo poluvreme, dok je u drugom bila vidna razlika u kvalitetu između...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.