Odbojkaši Zvezde četvrti put zaredom prvaci Srbije

Izvor: Politika, 10.Maj.2015, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojkaši Zvezde četvrti put zaredom prvaci Srbije

Finale prvenstva države za odbojkaše: C. zvezda – Partizan 3:1 (25:14, 22:25, 25:17, 27:25), u pobedama 3:1

Crvena zvezda je četvrti put uzastopce prvak Srbije za odbojkaše. Savladala je s 3:1 u pobedama Partizan, koji u prvenstvu nije znao za poraz sve do ovog finala. Juče, u četvrtoj utakmici finala doigravanja za prvaka pobedila je „crno-bele” s 3:1 (25:14, 22:25, 25:17, 27:25). Koliko je borba za prvaka bila izjednačena simbolično pokazuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << i poslednji poen kada su sudije morale da se posavetuju. Na kraju su donele pravednu odluku, jer je igrač Partizana pogodio sajlu od koje se lopta odbila u aut.

Partizan je u tom setu dugo vodio. Imao je i prednost od 23:19, pa i set-loptu, ali to nije iskoristio. U finišu meča sav teret je pao na Marka Nikolića, pa je Zvezdin blok strogo motrio na njega i tako se ugasila nada „crno-belih”.

„Crveno-beli” su lako dobili prvi set u kome Partizan gotovo da i nije pružio otpor, kao i u trećem od trenutka kada je smanjio na 16:13. I tada se na najupečatljiviji način videlo da Zvezda ima više aduta od protivnika, jer Partizan nije znao koga pre da čuva: Stoilovića, Gmitrovića ili Koprivicu. Zahvaljujući njima i odličnom proigravanju dizača Buculjevića „crveno-beli” su stigli do prednosti od 24:13!

Partizan je samo drugi set rešio u svoju korist. On se odvijao slično kao i četvrti s tom razlikom što je tada M. Nikolić bio svežiji. Da je Mrdak bio oporavljen i šanse „crno-belih” bi bile veće.

Pobedila je ekipa, koja je u ovom trenutku bila spremnija. Zato se šampionski pehar potpuno zasluženo našao u rukama Zvezdinog kapitena Maksima Buculjevića, koji mu je predala Ana Avramović, potpredsednik predsedništva Udruženja odbojkaških klubova prvih liga. Šampionu je pripao i ček na 1.200.000 dinara, koji je u ime sponzora lige „Vidner štediše” predala Svetlana Smiljanić.

Partizan je poklekao kada se odlučivalo o trofejima. U Kupu Srbije je izgubio u finalu od Vojvodine, a sada, u prvenstvu, od „večitog rivala”.

Dvorana: Voždovac. Gledalaca: 950. Sudije: Rogić i Miljković (Beograd).

CRVENA ZVEZDA: Okolić 10, (Jevtić), Stefanović, Stoilović 19, Gmitrović 18, Koprivica 15, Milutinović 8, Nejić, Martinović, Kecman, Blagojević, Buculjević 5. Trener: Kobiljski.

PARTIZAN: Ivković 2, Lopar 7, Kostić 5, Mrdak 4, Majstorović 14, (Rajković), Jokanović, Veličković, P. Nikolić 3, M. Nikolić 25, Popović 6. Trener: Vasović.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odbojkaši Zvezde četvrti put zaredom prvaci Srbije

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Maj.2015

Odbojkaši Crvene zvezde četvrti put zaredom osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su danas u Beogradu savladali Partizan sa 3:1 (25:14, 22:25, 25:17, 27:25)...Crveno-beli su ukupnim rezultatom 3:1 slavili u finalnoj seriji plej-ofa, a prethodno su dobili prva dva meča sa po 3:2, dok je Partizan...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.