Metalac: Ne zanimaju nas ni Zvezda, ni Partizan

Izvor: Mondo, 29.Sep.2016, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Metalac: Ne zanimaju nas ni Zvezda, ni Partizan

Predsednik KK Metalac Duško Đukanović demantuje informacije da je Crvena zvezda obećala finansijsku pomoć valjevskom klubu, a zauzvrat će dobiti trojicu igrača.

Foto: MN Press Ilustracija

Košarkaški klub Metalac iz Valjeva u velikim je finansijskim problemima, što su potvrdili i čelnici ovog kluba.

Pričalo se u Beogradu da će uzdrmanom Metalcu u pomoć priskočiti KK Crvena zvezda, navodno, ubrizgati finansijsku injekciju, a zauzvrat >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << će dobiti trojicu igrača - Kultešić, Rakićević, koji se povezivao sa Partizanom i Kočović.

Ali, to je demantovao prvi čovek Metalca Duško Đukanović:

"Dug kluba je oko 36 miliona dinara, a primarno je da se odblokiraju sredstva grada za poslednji kvartal. Da bi se to uradilo neophodno vratiti više od 2 miliona dinara budžetskih sredstava koje klub ne može da opravda. Budžet za ovu sezonu neće biti veći od 80 hiljada evra, a deo duga rešen je kroz ispisnice Kultešiću, Rakićeviću i Kočoviću".

Nastavio je:

"Nemamo mi veze ni sa Crvenom zvezdom, ni sa Partzanom, ne zanimaju nas ti klubovi. Njihov menadžer (menadžer trojice pomenutih igrača) je prihvatio da pokrije obaveze prema njima, mada su oni na novoj arbitraži dobili raskid ugovora. Ja im želim sve najbolje, nek igraju u NBA, a mi treba da se okrenemo ovim momcima koji su ovde, oni su istinski heroji".

U klub su stigle i prve tužbe koje bi mogle da otežaju normalno funkcionisanje.

"Stigla je tužba trenera Đokića, zatim Čampare, Maleševića i još nekoliko tužbi. Sada idu sudski sporovi. Mi ne sporimo da im dugujemo, najradije bismo isplatili sve odmah, ali taj novac sada nemamo. Nadamo se da ćemo postići dogovor sa njima, kako nam račun ne bi bio blokiran tamo u novembru, decembru, u jeku sezone", kaže Đukanović.

Trener Metalca Mihailo Poček je stanje u igračkom kadru opisao jednom rečju - "ledina".

"Od završetka prošle sezone nije bilo rada sa seniorima, samo su trenirale mlađe kategorije. Jedini cilj biće opstanak, i to nije trenerski alibi, mislim da to vidi svako ko se iole razume u košarku. I pored svega, ja sam optimista. Prihvatio sam ovaj posao jer sam po prirodi takmičar, a takav je i predsednik kluba. Sada nam je potrebna pomoć medija i publike kako bi Metalac i dalje bio tamo gde i zaslužuje", rekao je Poček.

U igračkom kadru, Metelac trenutno ima samo SEDAM košarkaša a u narednim danima se očekuje da na probu dođu još neki igrači.

Metalac će se takmičiti u Košarkaškoj ligi Srbije, a u prvom kolu, 8. oktobra gostuje Dinamiku u Beogradu.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.