Kup uživo: Derbi za trofej

Izvor: RTS, 10.Feb.2013, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kup uživo: Derbi za trofej

Crvena zvezda - Partizan 43:43 (prekid). Borbu za osvajanje Kupa Radivoja Koraća vode Crvena zvezda i Partizan. U finalnom meču u Kragujevcu saznaće se da li „Žućkova levica" ostaje u posedu crno-belih, ili menja adresu i odlazi na Mali Kalemegdan. Novi praznik srpske košarke počeo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je u 21 čas, sa direktnim prenosom na Drugom programu Radio-televizije Srbije.

21.55 - Ako je prva deonica bila tvrda, šta reći o drugoj. Ekipe su se smenjivale u vođstvu, što u prvom poluvremenu nije bio slučaj, ali na odmor Zvezda odlazi sa identičnom prednošću od tri poena - 41:38. Nekolicina vrlo bitnih igrača oba tima već imaju problema sa ličnim greškama.  

21.30 - Utakmica je na trenutak prekinuta, dok je na liniji za slobodna bacanja bio Vesterman, jer su navijači Partizana upalili baklje i bacili nekoliko petardi na sam teren. 

21.23 - Tvrda i na momente nervozna prva četvrtina. I pored toga, šut oba tima nije previše trpeo, pa je nakon deset minuta rezultat 25:22 u korist Crvene zvezde. Po ličnom učinku možda su se ponajviše istakli kapiteni, Vladimir Lučić i Igor Rakočević.

21.03 - Počeo je finalni meč Kupa Radivoja Koraća u kragujevačkoj dvorani Jezero. Večiti rivali u direktnom okršaju za prvi ovosezonski trofej. 

20.22 - Hala Jezero u Kragujevcu skoro je potpuno puna, iako je do početka utakmice Partizan - Crvena zvezda u finalu košarkaškog Kupa Radivoja Koraća ostalo oko 40 minuta. Po Kragujevcu je raspoređeno mnogo žandarmerije, ali za sada nije bilo nikakvih incidenata. U hali se dve navijačke grupe vređaju i prepucavaju, ali je osim toga sve mirno. Na utakmicu je došao i predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas.

Slično kao prošle godine, i ovoga puta borbu za trofej Kupa Radivija Koraća vodiće „večiti rivali" Crvena zvezda i Partizan. Jedina razlika ovoga puta je ta što mesto okršaja nije Niš već hala „Jezero" u Kragujevcu.

Partizan je imao nešto veći raspored i nešto malo više muke da stigne do finala takmičenja. Najviše su se crno-beli mučili sa Mega Vizurom koju su izabranici Duška Vujoševića slomili tek u finišu meča.

Sa druge strane, Zvezda je imala daleko teže protivnike protiv kojih je zabeležila ubedljive pobede. Crveno-beli su prvo savladali Vojvodinu, a zatim su impresivnom igrom "demolirali" trećeg favorita i domaćina takmičenja ekipu Radničkog.

Sve ovo ipak ne znači ništa. Ovaj „večiti derbi" nema favorita, tako da će verovatno i ovaj meč na kraju odlučivati jedna lopta.

Meč u hali „Jezero" u Kragujevcu gledajte od 21 čas na Prvom programu Radio-televizije Srbije.
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan,   Kragujevac

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kup uživo: Prekid u Kragujevcu

Izvor: RTS, 10.Feb.2013

Crvena zvezda - Partizan 43:43 (prekid). Borbu za osvajanje Kupa Radivoja Koraća vode Crvena zvezda i Partizan. U finalnom meču u Kragujevcu saznaće se da li „Žućkova levica" ostaje u posedu crno-belih, ili menja adresu i odlazi na Mali Kalemegdan. Novi praznik srpske košarke počeo je u 21 čas,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.