Košarkaši Zvezde bez podviga protiv Barselone

Izvor: Politika, 19.Mar.2015, 22:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkaši Zvezde bez podviga protiv Barselone

BEOGRAD – Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u Beogradu od ekipe Barselone sa 77:73 (15:15, 22:17, 11:18, 29:23), u utakmici 11. kola Top 16 faze Evrolige.

Crveno-beli su pretrpeli osmi poraz u E grupi i praktično otpali od dalje borbe za četvrtfinale, dok su Katalonci zabeležili osmu pobedu i učvrstili drugu poziciju na tabeli.

U izvanrednom ambijentu ispunjene Kombank Arene izabranici Dejana Radonjića bili su blizu podviga. Nisu ustuknuli pred favorizovanim >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << rivalom, uložili su maksimum napora da sruše Barselonu, ali im je u odlučujućim trenucima ponestalo snage i koncentracije.

Posebno dobro srpski tim je odigrao treću četvrtinu, kada je preokrenuo rezultat i najavio trijumf, međutim, iskusniji gosti umeli su da uzvrate i u poslednjoj deonici meča smirenijom igrom izbore zaslužen uspeh.

U uzbudljivoj završnici Kalinić trojkom i Blažič iz slobodnih bacanja doveli su Zvezdu na samo poen zaostatka (68:67), ali je do zvuka sirene napravljeno nekoliko velikih grešaka, pa su smireniji gosti zasluženo ostvarili važan uspeh.

Crvena zvezda je prekinula niz od dve uzastopne pobede, protiv Makabija i Galatasaraja.

Barselonu su do trijumfa predvodili Navaro sa 12, Satoranski sa 11 i Uertas i Tomas sa po 10 poena, dok su kod domaćina najefikasniji bili Marjanović sa 23 i Kalinić i Blažič sa po 10.

Narednu utakmicu Crvena zvezda igra 26. marta u Berlinu protiv Albe, dok Barselona dan ranije gostuje Žalgirisu.

Radonjić: Ostaje žal što nismo pobedili kandidata za titulu

BEOGRAD – Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao da je večeras da ostaje žal što crveno-beli nisu uspeli da savladaju Barselonu u utakmici 11. kola Top 16 faze Evrolige.

U sjajnom ambijentu Kombank arene Katalonci su slavili posle velike borbe rezultatom 77:73.

„Čestitke Barseloni na pobedi i odličnoj igri. Zvezda je odigrala još jedan dobar meč u Evroligi, ali to nije bilo dovoljno. Ostaje žal što nismo savladali kandidata za titulu. Ipak, najbitnije je da smo u nizu dobrih izdanja i pokušaćemo da do kraja postingemo još neku pobedu”, rekao je Radonjić na konferenciji za medije posle meča.

On je istakao da je ključ pobede Barselone bio u ofanzivnom skoku, za koji njegov tim nije imao rešenje.

„Znali smo da je to njihova prednost još u prvoj utakmici, ali nismo uspeli da se odbranimo. Bio je ovo otvoren meč, mogli smo da pobedimo, ali okrećemo se narednim duelima”, naveo je Radonjić.

Crnogorski trener nije se složio sa ocenom da je Amerikanac Vilijams odigrao lošu utakmicu.

„Vilijams je odradio dobar posao, napravio je dosta toga, iako njegovi statistički parametri nisu bili dobri kao u većem delu sezone. Da je igrao loše, ne bi igrali egal sa Barselonom”, kazao je šef struke Crvene zvezde.

Radonjić je naveo da je kriterijum suđenja bio ujednačen, ali i „da bi ishod meča možda bio drugačiji da je i suđenje bilo drugačije”.

Crvena zvezda u narednom kolu E grupe gostuje 26. marta ekipi berlinske Albe.

Tanjug

objavljeno: 19.03.2015.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvezda bez podviga protiv Barselone

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Mar.2015

BEOGRAD - Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u Beogradu od ekipe Barselone sa 77:73 (15:15, 22:17, 11:18, 29:23), u utakmici 11. kola Top 16 faze Evrolige...Crveno-bijeli su pretrpjeli osmi poraz u E grupi i praktično otpali od dalje borbe za četvrtfinale, dok su Katalonci zabilježili...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.