Kalinić: Kad je trebalo da prelomimo meč, odigrali smo glupo

Izvor: Blic, 08.Nov.2014, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kalinić: Kad je trebalo da prelomimo meč, odigrali smo glupo

Košarkaš Crvene zvezde Telekom i naš reprezentativac Nikola Kalinić rekao je da je ekipa beogradskih crveno-belih protiv Olimpijakosa u Evroligi odigrala najlošiju utakmicu u dosadašnjem delu sezone.

"Uspeli su da poremete našu organizaciju napada, ovo je bila velika pouka za nas. Ovo je Evroliga, svaka utakmica je bitna. Olimpijakos nam je pokazao u čemo smo loši i na čemu bi trebalo da radimo. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ovo je naša najlošija utakmica u ovoj sezoni", rekao je Kalinić novinarima posle utakmice.

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su u Beogradskoj areni od Olimpijakosa sa 57:62, u utakmici četvrtog kola Grupe D u Evroligi, pa su sada na učinku 2-2, a Grci na 4-0.

"U pojedinim situacijama kada je terebalo da prelomimo meč odigrali smo glupo. Možda je glupo prejaka reč, bolje bi bilo reći da smo igrali neiskusno. Ali, treba da nastavimo da treniramo i verujem da ćemo biti sve bolji", rekao je Kalinić.

Košarkaš Zvezde Branko Lazić rekao je da je njegova ekipa loše igrala u napadu, da je imala problema u organizaciji igre.

"U poslednjih dva minuta uspeli smo da uhvatimo priključak, ali nismo uspeli da prelomimo. Mislim da smo odigrali dobro odbranu, ali je igra u napadu bila mnogo loša. Neke situacije pod košem nismo rešavali kako bi trebalo. Imali smo mnogo problema u organizaciji, bekovi i plejmejkeri nisu mogli da dolaze do lopte i to nam je onemogućilo da igramo našu igru", rekao je i dodao:

"Olimpijakos je iskusan, pokazao je zašto je u vrhu evropske košarke u poslednjih nekoliko godina. Kontrolisali su utakmicu, a moguće je da je ovo bila naša najlošija igra u sezoni. Treba imati razumevanja, bili smo pod velikim pritiskom, ali mi smo mladi tim i siguran sam da će biti sve bolje kako sezona bude odmicala. Ne treba da razmišljamo o ovom porazu, već da se okrenemo daljem takmičenju", izjavio je Lazić.

Jaka Blažič je istakao da je Olimpijakos  pokazao zašto je najbolji tim u Evropi i da se njegova ekipa opustila u drugom delu meča.

"Najveći problem je što smo se opustili kada je (Vasilis) Spanulis u drugoj četvrtini izašao iz igre. Od tog trenutka igrali smo mnogo lošiju košarku, a oni su tada došli do dvocifrene prednosti koju su čuvali do poslednje deonice. Na kraju smo dali sve od sebe, igrali agresivno, ali nažalost nismo uspeli da pobedimo", rekao je Blažič.
Pogledaj vesti o: Beogradska Arena

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Olimpijakos ne prašta greške

Izvor: Mondo, 08.Nov.2014

Košarkaši Crvene zvezde Telekom samokritični posle poraza od Atinjana. "Pokazali su nam u čemu smo loši", poručuju. Da li im je atmosfera odmogla?..Navijačke grupe dva kluba su se družile i zabavile, Olimpijakos ostvario i četvrtu, važnu pobedu (treću u gostima), a košarkaši Crvene zvezde...

Nastavak na Mondo...

Gužva na granici poremetila planove crveno-belima pred duel sa Solnokom

Izvor: Sportal.rs, 08.Nov.2014

Posle izetno uzbudljive i teške utakmice protiv Olimpijakosa koja je odigrana u ambijentu za pamćenje nisu se još slegli, a košarkaši Crvene zvezde Telekom već su morali u autobus na put na novi megdan. Izabranike trenera Dejana Radonjića već u nedelju od 16 sati očekuje meč sedmog kola ABA...

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.