KRAJ - Sanjaće Zvezda atinske penale... (video)

Izvor: Sportske.net, 12.Dec.2019, 00:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRAJ - Sanjaće Zvezda atinske penale... (video)

Poput Partizana, i Crvena zvezda propustila veliku priliku za ostanak u Evropi i tokom proleća.

Od večeras Srbija više nema predstavnika na evropskoj sceni u tekućoj sezoni 2019/20, makar u seniorskoj konkurenciji, s obzirom da su svoje ''evropsko proleće'' ranije večeras izborili Zvezdini omladinci.

Partizan je košmarnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << remijem u Holandiji protiv AZ Alkmara (2:2) u prošlom kolu izgubio sve šanse za plasman u nokaut fazu Lige Evrope, a večeras je i Crvena zvezda u finišu poklekla u Atini protiv Olimpijakosa - 1:0.

To znači da je Zvezda završila na poslednjem mestu Grupe B Lige šampiona, sa samo jednom pobedom i pet poraza, uz gol-razliku 3:20.

Olimpijakos će kao trećeplasirani u grupi igrati u nokaut fazi Lige Evrope.

S obzirom da je Crvenoj zvezdi odgovarao remi, bilo je i očekivano da će Olimpijakos imati inicijativu od početka meča.

Prva velika opasnost po gol Crvene zvezde viđena je u 23. minutu, kada je Gobeljić klizećim startom u kaznenom prostoru, u poslednjem trenutku oslabio napad Olimpijakosa, koji se potom završio kornerom.

Tri minuta kasnije još jedan korner za Olimpijakos, lopta dolazi do Kamare koji gađa desni ugao Borjanovog gola, ali je zamalo bio neprecizan.

Zvezda uzvraća kontrom u režiji Marin - Vukanović koji su imali dosta prostora, ali su nekako uspeli da ga suze i na kraju, Marin prilikom udarca na gol - pogađa Vukanovića...

U 32. minutu dve intervencije Borjana u razmaku od samo nekoliko sekundi, ali najbolja prilika za Olimpijakos viđena je u 34. minutu, kada je posle centaršuta sa desne strane, lopta preletela Milunovića i stigla do El Arabija, koji srećom po Borjana, nije bio precizan iz odlične pozicije.

Ali, sve to bilo je u senci onoga što se izdešavalo od 40. do 43. minuta.

Najpre je ''sevnula'' nova kontra Zvezde, Tomane, za Marina, koga je u kaznenom prostoru pokosio Giljerme i kapiten Zvezde je iznudio penal.

Tomane je preuzeo odgovornost, ali umesto mreže, pogodio je prečku!

Potom su i jedni i drugi ''spustili gard'', počela je potpuno otvorena borba, ređali su se brzi i obećavajući napadi na obe strane, a najopasnija je bila nova Marinova kontra, kada je Zvezdin kapiten loše reagovao u završnici.

Od početka drugog poluvremena Olimpojakos je bio znatno konkretniji i opasniji rival, želeli su domaći što pre da stignu do vodećeg gola.

El Arabi je u 58. minutu imao još jedan odličan pokušaj glavom, ali je stativa tada bila Zvezdin saveznik.

Dva minuta kasnije, odlična akcija Ivanića, lepo je proigrao Vukanovića u kaznenom prostoru, ali on sa leve strane šalje loptu - nikome u peterac...

Olimpijakos ne prestaje sa napadima, u 63. minutu Podens je majstorski prevario Degeneka, izbio potpuno sam ispred Borjana, ali Zvezdin golman je na vreme istrčao, ''skratio ugao'' i sprečio gotovo siguran gol!

U 70. minutu nova velika prilika za Podensa posle odbijene lopte Borjana, ali ovoga puta fudbaler Olimpijakosa šalje loptu tik pored desne stative.

Usledio je nešto lakši period za Crvenu zvezdu, delovalo je da su domaći sve nervozniji, ali u 86. minutu Žander koji je nešto ranije zamenio povređenog Rodića, igra rukom u svom kaznenom prostoru i to je penal za Olimpijakos.

El Arabi je stavio loptu na belu tačku i precizno šutirao i doveo Olimpijakos na prag plasmana u ''evropsko proleće'' - 1:0 za domaće.

- Olympiacos  -  FK Crvena zvezda Резултати Уживо

-          Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

     
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvezdini stranci na udaru kritika, ni uprava nije pošteđena (TVITOVI) (foto)

Izvor: Sportske.net, 12.Dec.2019

Očekivano, posle ovako doživljenog poraza, razumljive su emotivne reakcije navijača Crvene zvezde...Promašeni penal Tomanea iz finiša prvog i naivno napravljeni penal Žandera u finišu drugog poluvremena obeležili su Zvezdin poraz u Atini od Olimpijakosa (1:0) u poslednjem kolu grupne faze Lige...

Nastavak na Sportske.net...

MERIDIAN IZAZOV: Ko rešava utakmicu za Partizan, Suma ili Natho? Kvota je ista i – sjajna!

Izvor: DANuBeogradu.rs, 12.Dec.2019

Partizan je protiv AZ Alkmara prokockao šansu da u četvrtak na svom terenu izbori evropsko proleće protiv davno prežaljene Astane. Iz te grupe, plasman dalje ostvarili su upravo AZ, kao i Mančester junajted, koji je poslednji protivnik u ovosezonskom nastupu Partizana u Evropi savladao u prošloj...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.