EK - Perperoglu vukao Zvezdu ka preokretu, nije uspelo...

Izvor: Sportske.net, 08.Jan.2019, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EK - Perperoglu vukao Zvezdu ka preokretu, nije uspelo...

Prvi poraz Crvene zvezde u Top 16 fazi Evrokupa.

Posle startnog trijumfa i odlične partije protiv Limoža, Crvena zvezda je večeras u drugom kolu Grupe G Top 16 faze Evrokupa poražena od Unikahe u Malagi rezultatom 79-74.

Ispostavilo se da je ključno za ishod ovog meča bilo ono što se dešavalo u prvom poluvremenu. Zvezda >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << je prve dve četvrtine prilično loše odigrala, pogotovo u odbrani i na centarskim pozicijama, Unikaha je imala konstantno vođstvo, koje je bilo išlo i do petnaestak poena razlike, a na poluvremenu je na semaforu stajalo 51:37 za domaći tim.

Drugo poluvreme je već donelo drugačiju sliku na terenu. Zvezda je zaigrala znatno čvršće i organizovanije u odbrani, što joj je omogućilo da polako ''topi'' prednost rivala.

Stratos Perperoglu je i večeras odlično šutirao za tri poena i njegove trojke su u većem delu meča rezultatski održavale Zvezdu u igri.

A u trenucima odluke, u finišu poslednje četvrtine, odgovornost su preuzimali i Filip Čović, Odžo, pa Ognjen Dobrić, čijom je trojkom Zvezda prišla na samo poena zaostatka - 73:72, na 51 sekundu pre kraja!

Nešto kasnije i Dušan Ristić pogađa za 75:74, a na 18 sekundi pre kraja Džo Regland pravi prekršaj nad Fernandezom koji pogađa oba bacanja za ''plus tri'' u korist Unikahe - 77:74.

Usledio je Tomićev tajm-aut, posle kojeg Reglend ne pogađa za tri poena, na kraju prekršaj nad Robertsom koji poentira za konačnih 79-74.

Perperoglu je sa 23 poena (4/5 za tri, 3/6 za dva) bio najefikasniji u Zvezdi, a Dobrić ga je pratio sa 13 poena i 4 skoka.

Domaće je predvodio bivši Zvezdin centar Matijas Lesor sa 16 poena i 4 skoka, Šermadini ga je pratio sa 13. Naš reprezentativac iz redova Unikahe Dragan Milosavljević je ovaj meč završio sa sedam poena i jednim skokom.

- Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.