Crvena zvezda – Partizan u polufinalu Kupa

Izvor: Politika, 14.Dec.2011, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crvena zvezda – Partizan u polufinalu Kupa

U Staroj Pazovi obavljen žreb za Kup Srbije u fudbalu: Crvene zvezda – Partizan i Borac – Vojvodina. – Prve utakmice 21. marta, a revanši 11. aprila

U polufinalu Kupa Srbije u fudbalu, kao i prošle sezone, sastaće se Partizan i Crvena zvezda. Drugi par je Borac – Vojvodina.

Na osnovu propozicija takmičenja igraće se dve utakmice, prva 21. marta u kome će >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Crvena zvezda i Borac biti domaćini i druga 11. aprila kada će Partizan i Vojvodina ugostiti svoje rivale. S obzirom da je do 30. novembra u Fudbalski savez Srbije stigla samo jedna prijava za domaćina finalnog meča, sasvim je izvesno da će se ono igrati u Novom Sadu, 16. maja, mada će konačnu odluku o gradu domaćinu dati članovi Izvršnog odbora FSS.

– Naš cilj je uvek dobro poznat a to je da odbranimo trofej. Mislim da je dobro što ćemo prvu utakmicu igrati u gostima a revanš na našem stadionu. Ovo je verujem samo još jedan stepenik ka željenom uspehu i u ovakvim utakmicama nema izrazitih favorita, – kaže posle žreba Albert Nađ, koordinator u Partizanu.

S druge strane Zvezdin predstavnik Miodrag Antonijević, savetnik predsednika kluba za medije, smirenim tonom je kazao:

– Mi u Zvezdi smatramo da je najpoštenija odluka da se igraju dve utakmice. Verujem da ćemo se u prelaznom roku dobro organizovati i da ćemo uspeti da dovedemo prava pojačanja. Jasno je da Zvezda uvek teži ka osvajanju trofeja.

Inače Crvena zvezda i Partizan sastajali su se u Kupu 32 puta. Više uspeha imali su „crveno-beli”, pobedili su 17 utakmica, u 11 su poraženi, a četiri su završene bez pobednika, uz gol razliku 53:46 za Crvenu zvezdu.

Čini se da je najraspoloženiji bio predstavnik Vojvodine Miodrag Pantelić. Mladi sportski direktor Novosađana je rekao:

– Zadovoljni smo ishodom žreba. Dobili smo rivala koga smo želeli. Naravno, očekujem da prođemo u finale, jer imamo kvalitet za tako nešto.

Predstavnik Borca je naglasio da je plasman u polufinale Kupa veliki uspeh za njegov klub, ali da će oni pokušati da pomrse račune Vojvodini, koja je ipak favorit.

Selektor ženske reprezentacije Srbije i bivša fudbalerka niškog Mašinca i solunskog PAOK-a Suzana Stanojević, koja je izvlačila cedulje na žrebanju u Sportskom centru u Staroj Pazovi, kazala je:

– Učesnicima polufinala želim puno sreće i uspeha, a neka pobedi najbolji. Što se našeg ženskog fudbala tiče on je na dobrom putu. Trenutno imamo talentovanu generaciju, ali nam je potreban još veći rad. 

----------------------------------------------

Karadžić: Zvezda ima priliku da se dokaže

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić nije prisustvovao ceremoniji žreba, međutim, njegov boravak u Staroj Pazovi, bio je dobra prilika da da komentar na parove polufinala našeg najmasovnijeg fudbalskog takmičenja.

– Zvezda sada ima priliku da se dokaže i da preokrene situaciju u svoju korist, a s druge strane Partizanu se pruža šansa da osvoji „duplu krunu”. Vojvodina je svakako favorit u odnosu na Borac, al to mora da potvrdi i na terenu dok sam ubeđen da će se Vojvodina boriti za trofej koji joj poslednjih godina izmiče.

----------------------------------------------

Prosinečki izuzetno zadovoljan žrebom

Iako je Crvena zvezda dobila u polufinalu Kupa Srbije najtežeg protivnika njen trener Robert Prosinečki je rekao sledeće:

– Izuzetno sam zadovoljan žrebom. U svakom slučaju bismo na putu do trofeja koji želimo da osvojimo igrali s Partizanom. Možda je bolje što se susrećemo pre finala, jer se u polufinalu igraju dve utakmice.

D. Todorović

objavljeno: 14.12.2011.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.