Braun na terenu, Zvezda u minusu

Izvor: B92, 19.Apr.2013, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Braun na terenu, Zvezda u minusu

Košarkaši Crvene zvezde Telekom ostvarili su iznenađujuće loše rezultate u prvih šest kola Superlige Srbije, pa je logično da mnogi traže krivce za to.

'Crveno-beli' su između poraza od Mega Vizure i Metalca promenili trenera, Vladu Vukoičića je zamenio Dejan Radonjić, ali to nekima nije dovoljno, već su pronašli još jednog mogućeg krivca.

Precizni statističari foruma Avangarda.in za neuspehe košarkaša Crvene zvede u poslednje vreme našli su u povratku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Eltona Brauna u tim.

U poslednja tri meča u Superligi, kada su igrali sa Radničkim, Megom i Metalcem, ’crveno-beli’ su imali minus 37, odnosno 95:58, kada je američki centar bio na terenu. Braun je na ta tri meča proveo 39 minuta na terenu, a zanimljivo je da je u preostalom 81 minutu igre zvezda imala plus 26 (177:151).

Podsetimo, Braun je početkom sezone nizao odlične partije, pre nego što mu je forma znatno opala, što je rezultiralo time da nije licenciran za Kup Radivoja Koraća. U međuvremenu, ekipu je pojačao Predrag Samardžiski, koji se izborio za mesto drugog centra uz Raška Karića, dok je Braun potom stavljen na transfer listu pošto nije hteo da putuje sa timom u Istanbul na meč Evrokupa, pošto mu je plata kasnila nekoliko dana. Posle mesec dana, američki centar se izvinio, a potom je vraćen u tim i uspeo je da se izbori da bude licenciran za Superligu, umesto Samardžiskog, zbog pravila o broju stranaca u domaćim takmičenjima.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Telekom Srbija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.