Čović: Sada je trenutak da pokažemo snagu

Izvor: Mondo, 19.Apr.2013, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čović: Sada je trenutak da pokažemo snagu

Predsednik Crvene zvezde Telekom smatra da je završni turnir ABA lige u Laktašima odlična prilika da crveno-beli pokažu koliko su jaki posle uzastopnih poraza u Superligi Srbije.

Pad forme košarkaša Crvene zvezde Telekom došao je u veoma lošem trenutku po klub, desetak dana uoči Fajnal Fora ABA lige.

Crveno-beli su uzastopno poraženi od Mega Vizure i Metalca, oba puta u gostima, a promenjen >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je i trener.

Umesto Vlade Vukoičića angažovan je Dejan Radonjić iz Budućnosti, koji ima zadatak da trgne ekipu za četvrtak i duel sa Radničkim u Laktašima.

Prvi čovek Crvene zvezde Telekom, Nebojša Čović, ne sumnja da će 43-godišnji Podgoričanin uspeti u tome.

"Zista verujem u tim koji imamo. Mislim da imamo kvalitetne igrače i nijednog trenutka u njih nisam sumnjao. Možda trenutno nisu u najboljoj formi, ali to su isti oni igrači koji su nanizali 11 pobeda zaredom, koji su se plasiarili u Last 16 fazu Evrokupa, koji su osvojili drugo mesto u ABA ligi i koji su osvojili Kup Radivoja Koraća. Verujem da će i u trenucima kada to bude najpotrebnije ponovo biti pravi, jer su vrhunski profesionalci. Znam koliko energije ulažu u poslednje vreme i siguran sam da će se taj njihov trud isplatiti na radost svih nas", konstatovao je Čovi ć u izajvi za klupski sajt.

Potom je ocenio da tri poraza koje je ekipa pretrpela u Superligi (uz pomenuta dva i od Partizana) nisu proizvod bolje igre rivala, nego loše partije Zvezdinih košarkaša.

"Niko nas nije porazio, nego smo mi sami izgubili. Tačnije, sami smo sebe pobedili. Isključivo našim greškama i propustima smo došli u ovu situaciju. Istina je da to nismo očekivali, ali sada je pravi trenutak da pokažemo koliko smo jaki, a ja sam uveren da imamo snagu i kao tim i kao klub. Okrenuli smo se sebi, ekipa sa stručnim štabom zaista naporno radi na treninzima i to mora da donese rezultat", smatra Čović.

Predsednik crveno-belih kaže da se ne osvrće na pojedine kritike zbog promene trenera neposredno uoči turnira u Laktašima.

"Jasno i čvrsto stojimo iza odluke koju smo doneli. Nikakvi komentari me zanimaju, jer najlakše je sedeti u fotelji pored televizora i kritikovati svaku odluku. Kada vidite problem potrebno je nešto konkretno da uradite da biste problem rešili. Mnogo truda i energije smo uložili u prethodne dve godine da bismo se nonšalantno ponašali nadomak cilja. Naša procena je bila da nam je promena u stručnom štabu neophodna i doveli smo trenera za koga verujemo da može da nam donese željeni rezultat".

Čović je za kraj dodao da se u Crvenoj zvezdi Telekom puno radilo u prethodnom periodu i da veruje da će se to isplatiti.

"Potreban nam je mir i još samo malo strpljenja. Podsetiću još jednom da Crvena zvezda u junu 2011. godine praktično nije postojala, a sada smo došli u situaciju da nas jedna utakmica deli od plasmana u Evroligu", istakao je predsednik crveno-belih.

(MONDO, foto: MN Press)
Pogledaj vesti o: Telekom Srbija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.