ACB - Dobre role Jelovca i Luke Bogdanovića

Izvor: Sportske.net, 01.Maj.2016, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ACB - Dobre role Jelovca i Luke Bogdanovića

Nekadašnji krilni centri Crvene zvezde i Partizana bili su najzapaženiji srpski košaraši u današnjem matine programu 30. kola španskog prvenstva.

Stevan Jelovac je bio najefiksniji igrač Saragose u pobedi Aragonaca nad Manresom (82:65). Postigao je 14 poena, doduše čak devet sa linije penala, a uz to imao i 5 skokova za 20 minuta provedenih u igri.

U poraženom timu poslovično najefikasniji je bio Dejan Musli sa 12 poena, na to je >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << dodao i 5 skokova, dok je Nemanja Jaramaz postigao 4 poena uz jedan skok.

Andora je razbila Huventud rezultatom 96:65, Luka Bogdanović je usadio 13 poena u trijumf i bio najefikasniji u svomtimu posle Gruzina Šermadinija koji je brojao do 26. Za goste iz Badalone nije igrao Milovan Raković.

Bivši kapiten Partizana Vladimir Lučić se ni danas nije baš proslavio, a njegova Valensija je poražena Valensije u Mursiji (80:62). Postigao je dva poena za nešto manje od šest minuta u igri. U pobedničkom timu je bilo čak pet dvocifrenih, najbolji je bio iskusni plejmejeker i biši reprezentativac Španije Karlos Kabezas sa 15 poena.

Đorđe Gagić nije debitovao za Tenerife koji je savladao Sevilju sa ubeldjivih 90:71. Nenad Miljenović je postigao 5 poena za Andalužane, imao tri skoka i dve asistencije.

Najubedljiviju pobedu ostvario je Real Madrid pred svojom publikom protiv Obradorija - 111:81. Svi puleni Pabla Lasa su se upisali u strelce, čak sedmorica su imala dvocigren košgeterski učinak, a najefiaksniji je bio Džejsi Kerol sa 17 postignutih poena.

30. kolo biće upotpunjeno večeras, ostalo je da se odigraju još četiri utakmice.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.