Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Nov.2015, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirija: 18 mrtvih u vazdušnim udarima

Najmanje 18 ljudi je ubijeno, a na desetine drigih je ranjeno u gradu Ariha na severozapadu Sirije, u vazdušnim udarima za koje se, kako navodi Rojters, veruje da su izveli ruski avioni, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Direktor Opservatorije Rami Abdulrahman je rekao da je u napadu ukupno ubijeno i ranjeno najmanje 60 osoba.

Proopoziciona televizija Orijent najpre je javila da je ubijeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << 40 ljudi, ali Rojters navodi da nema potvrde za to, kao i da rusko ministarstvo odbrane nije bilo dostupno za komentar.

Grad Ariha se nalazi u provinciji Idlib koja je pod kontrolom pobunjeničkih grupa uključujući i Nusra Front blizak Al Kaidi, mada nije uporište Islamske države.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Aktivisti: Najmanje 18 žrtava ruskog napada

Izvor: VOA, 29.Nov.2015

Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu, koja prati nasilje u Siriji od početka građanskog rata pre skoro pet godina, saopštila da su se napadi dogodili u gradiću Ariha, u pokrajini Idlib, oko 20 kilometara od granice s Turskom, i da je pogođena prometna pijaca....Sirijski...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.