Objavljeni prvi zvuci s Marsa

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Dec.2018, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objavljeni prvi zvuci s Marsa

Sonda InSajt (InSight) koja se od prošle nedelje nalazi na površini Marsa, snimila je zvuke marsovskog vetra, tutnjavu niske frekvencije. Snimak je juče objavio NASA centar za razvoj. Procenjuje se da je vetar bio brzine 16 do 24 kilometara na sat, a naučnici navode da je reč o prvim zvucima s Marsa koje ljudsko uvo može da čuje. "Podseća me na sedenje napolju u vetrovito letnje popodne. U neku ruku, ovako bi zvučalo da sedite u sondi InSajt na Marsu", rekao je Don...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POSLUŠAJTE ŠTA SE ČUJE NA MARSU: NASA objavila prve audio-snimke s CRVENE PLANETE! OVAKVI ZVUCI NA ZEMLJI NE POSTOJE! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 08.Dec.2018

Sonda InSajt koja se od prošle nedelje nalazi na površini Marsa, snimila je zvuke marsovskog vetra, tutnjavu niske frekvencije.

Nastavak na Kurir...

Šta se čuje na Marsu?

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Dec.2018

Sonda InSajt koja se od prošle nedjelje nalazi na površini Marsa, snimila je zvuke marsovskog vjetra, tutnjavu niske frekvencije. Snimak je juče objavio NASA centar za razvoj.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.