Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Nov.2015, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska: Rast gospodarstva od 2,8 posto najveći od 2008.

Hrvatsko gospodarstvo poraslo je u trećem tromjesečju 2,8 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, što je najbrži rast od predrecesijske 2008. godine.

Državni zavod za statistiku (DZS) objavio je u petak prvu procjenu prema kojoj je bruto domaći proizvod (BDP) u proteklom kvartalu porastao 2,8 posto na godišnjoj razini.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Privreda Srbije lane realno opala 1,8 odsto

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2015

Bruto domaći proizvod (BDP) Srbije prošle godine je realno opao za 1,8 odsto, dok je nominalno povećan za 0,8 procenata u odnosu na 2013. godinu, saopštio je danas Republički zavod za statistiku (RZS)...Srpski BDP je, prema zvaničnoj statistici, u tekućim cenama lani iznosio 3.908.469,6 miliona...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Hrvatska: Rast BDP-a 2,8 odsto

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2015

Hrvatska privreda je porasla u trećem kvartalu ove gopdine 2,8 odsto na godišnjem nivou, što je najviši skok od predrecesijske 2008. godine, prema današnjoj preliminarnoj proceni hrvatskog Državnog zavoda za statistiku (DZS)...Kako izveštava agencija Hina, to je znatno bolji podatak od očekivanja...Osam...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.