U Hong Kongu počeo i TREĆI TALAS zaraze koronom?

Izvor: Press, 09.Jul.2020, 12:03

U Hong Kongu počeo i TREĆI TALAS zaraze koronom?

Vlasti Hong Konga koji se uspešno borio sa pandemijom korona virusa, sada upozoravaju na moguć "eksponencijalni rast" novih slučajeva usled porasta lokalne transmisije.
Foto:blic
Od nedelje Kovid 19 dijagnostikovan je kod 65 lica, uključujući 31 lokalno prenet slučaj što se naziva "trećim talasom" pandemije u Hong Kongu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<
Zaraženi koronom su taksisti, radnici u restoranima, medicinari i korisnici staračkih domova, prenosi CNN.

"Moguće je da bi to mogla biti velika epidemija. Moguć je iznenadni eksponencijalni rast broja slučajeva", rekao je doktor Čuang Šuk-kvan iz Centra za zaštitu zdravlja.
U Hong Kongu je od početka epidemije registrovano 1.324 slučajeva virusa a preminulo je samo sedam osoba.
Razlog za takav uspeh grada u suzbijanju Kovida je uvođenje karantina za dolazak iz inostranstva, efikasno praćenje kontakata, spregmnost građana da nose zaštitne maske, poštuju mere higijene i socijalne distance.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.