Izvor: Radio 021, 30.Mar.2020, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Hari i Megan moraju sami da plate obezbeđenje

Princ Hari je otputovao sa porodicom u Kaliforniju, usred brzog širenja korona virusa po Severnoj Americi.

Getty ImagesHari i Megan su se navodno preselili u Kaliforniju

Američki predsednik Donald Tramp je rekao da Sjedinjene Države neće plaćati obezbeđenje princa Harija i Megan, koji su nedavno stigli u SAD.

Tramp je na Tviteru naveo da je „veliki prijatelj i poštovalac kraljice i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Velike Britanije", ali je dodao: „Moraju da plate!"

U saopštenju para se navodi da neće tražiti da američka vlada pokriva troškove njihovog obezbeđenja dok su u SAD.

Teške lekcije Volis Simpson za Harija i Megan Hari i Megan: „Čist razlaz“ sa kraljevskom porodicom - šta dalje Hari i Megan - poslednji radni dan u kraljevskoj porodici

Hari i Megan su nedavno stigli u Kaliforniju, saveznu državu u kojoj je Megan odrasla.

Njih dvoje će 31. marta formalno stupiti sa funkcija i više neće biti nosioci dužnosti u ime kraljice. Ipak, to će posle godinu dana biti ponovo razmotreno.

„Vojvoda i vojvotkinja neće od američke vlade tražiti resurse za bezbednost. Ugovoreni su privatni sigurnosni aranžmani", navodi se u saopštenju para.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1244338645198352386

Hari i Megan, kao i njihov sin Arči, proveli su većinu godine na zapadnoj obali Kanade.

Prošlog meseca je kanadska vlada objavila da će prestati da bezbednosno pomaže porodici „kada se promeni njihov status".

Sada je isto uradio i Tramp.

Porodica se prošle nedelje preselila u oblast Los Anđelesa, gde je Megan odrasla i gde njena majka Dorija Ragland i dalje živi, prenose američki mediji.

Korona virus se za to vreme brzo širi po Americi - trenutno ima više od 135.000 potvrđenih slučajeva, što je svetski rekord, dok je preminulo 2.300 ljudi.

U Kaliforniji je do sada zaraženo oko 5.500 ljudi, a umrlo je 121.

Prošle nedelje je kalifornijski guverner Gavin Njusom izdao naređenje kojim od građana traži da ostanu u kućama - mogu da izađu napolje samo kako bi nabavili osnovne životne namirnice.

Otac princa Harija, princ Čarls, pozitivan je na korona virus, saopšteno je iz Bakingemske palate.

Kako navode, princ od Velsa je „u dobrom stanju".

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Autor: BBC News na srpskom

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.