Izvor: Radio 021, 24.Nov.2020, 11:55

Odobreno 200 miliona dinara državne pomoći za GSP

Komisija za kontrolu državne pomoći odobrila je danas 200 miliona dinara državne pomoći GSP-u zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom virusa korona.

Rešenjem se utvrđuje program ekonomskog oporavka preduzeća za čiju realizaciju se planiraju sredstva u budžetu Novog Sada za 2020. godinu. Ovo je zapravo već predviđena subvencija u budžetu Novog Sada čiji davalac je Gradska uprava za saobraćaj, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << a koja je čekala odobrenje Komisije.

U izveštaju o poslovanju preduzeća navodi se da je u jednom periodu došlo do potpunog prekida prevoza putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju, ali i do rasta troškova, vezanih za nabavku zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava. I nakon ukidanja vanrednog stanja, prevoz putnika se odvijao u umanjenom obimu, navodi se u izveštaju.

Prema podacima dostavljenim Komisiji, opala je i prodaja svih vrsta markica za između 19 i 48 odsto. Ukupna prodaja opala je za 29 odsto u odnosu na isti period 2019. godine. Naglašeno je i da je u periodu obustave prevoza GSP prevozio i radnike iz medicinskih ustanova bez naknade.

Dodela javnih sredstava vrši se na osnovu Nacrta odluke o Programu ekonomskog oporavka od nastale štete usled smanjenog prihoda kao posledice epidemije Covida-19 u Srbiji.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.