Pomoć SPENS-u od 85 miliona dinara zbog kovida zakonita

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2020, 10:56

Pomoć SPENS-u od 85 miliona dinara zbog kovida zakonita

Komisija za kontrolu državne pomoći (KKDP) ocenila je kao zakonitu pomoć od 85 miliona dinara koju će Grad Novi Sad dodeliti javnom preduzeću "Sportski i poslovni centar Vojvodina" (SPENS) radi ekonomskog oporavka usled poteškoća zbog kovid-19, objavljeno je na internet stranici Komisije.

KKDP ocenila je da je pomoć koja će biti dodeljena preko gradske uprave za sport i omladinu Novog Sada usklađena sa pravilima za dodelu državne pomoći.

SPENS je početkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pandemije do 6. maja prestao sa poslovanjem i u potpunosti zatvorio sportske i poslovne prostore, što je rezultiralo značajnim smanjenjem planiranih prihoda.

Cene zakupa poslovnih prostora za mart i maj umanjenje su za polovinu, a za april umanjenje je 80 procenata.

Umanjenja prihoda SPENS-a zbog kovida su 90 miliona dinara, umanjenja rashoda oko pet miliona dinara pa će razlika biti pokrivena subvencijom iz budžeta osnivača Grada Novog Sada.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Odobreno 200 miliona dinara državne pomoći za GSP

Izvor: Radio 021, 24.Nov.2020

Komisija za kontrolu državne pomoći odobrila je danas 200 miliona dinara državne pomoći GSP-u zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom virusa korona...Rešenjem se utvrđuje program ekonomskog oporavka preduzeća za čiju realizaciju se planiraju sredstva u budžetu Novog Sada za 2020....

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.