Koronavirus u Srbiji: Novozaraženih 254, šest osoba preminulo

Izvor: VOA, 12.Avg.2020, 15:32

Koronavirus u Srbiji: Novozaraženih 254, šest osoba preminulo

U Srbiji je u protekla 24 sata, do srede u 15 sati, od 8.768 testiranih osoba u potvrđeno 254 slučaja zaraze koronavirusom, a šest osoba je preminulo, objavljeno je na zvaničnom sajtu covid19.rs. Na respiratorima je 87 ljudi, dok su hospitalizovane 2.454 osobe. Od početka epidemije u Srbji je od posledica korona virusa preminulo ukupno 658 ljudi. Ukupno je zabeleženo 28.751 obolelih, testirano je 770.997 ljudi, a stopa smrtnosti iznosi 2,29 odsto.  Lonča: Bolnice izlaze iz kovid sistema Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da Klinika za dermatovenerologiju KCS i Institut za reumatologiju izlaze iz kovid sistema, dok će se prijem pacijenata u Areni nastaviti. On je rekao da te dve bolnice više nemaju pozitivne pacijente "zahvaljujući građanima Srbije i njihovom odgovornom ponašanju". "Kreću u pripremu za vraćanje u normalan sistem, to će trajati najmanje četiri dana, da se radnici odmore i početkom sledeće nedelje da krenu u normalan proces rada", rekao je Lončar nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica, prenosi RTS. Ukoliko se svi budu odgovorno ponašali, realno je očekivati da sledeći iz kovid sistema izađe Institut Banjica, dok će Beogradska arena ostati da radi i primiće deo pacijenata iz bolnica koje se zatvaraju.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

U Srbiji od korone preminulo još tri pacijenta, broj novozaraženih 247

Izvor: Radio 021, 13.Avg.2020, 15:19

U Srbiji su u protekla 24 sata od posledica korona virusa preminule tri osobe, a od 9.100 testiranih kod 247 je potvrđeno prisustvo virusa, objavljeno je danas na sajtu Covid 19...Hospitalizovano je 2.220 bolesnika, a na respiratorima je 78 pacijenata...Od početka epidemije u Srbiji je od korona virusa...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.