Beograd: Počeo protest SzS; Veselinović: Biće ovo duga noć

Izvor: Beta, 08.Jul.2020, 18:42

Beograd: Počeo protest SzS; Veselinović: Biće ovo duga noć

U Beogradu je oko 18 časova počeo protest Saveza za Srbiju (SzS) zbog kako su naveli, "iživljavanja vlasti nad gradjanima" i najavljenog uvodjenja policijskog časa u glavnom gradu zbog rasta broja inficiranih korona virusom. Na platou ispred Filozofskog fakulteta okupilo se stotinak gradjana kojima se u 18 časova iz pravca Vasine ulice, priključila grupa od oko stotinak pripadnika Dveri predvodjenih liderom tog pokreta Boškom Obradovićem. Od lidera Saveza za Srbiju, protestu prisustvuju i lider Stranke slobode i pravde Dragan Djilas, Miroslav Aleksić iz Narodne stranke, Janko Veselinović iz Pokreta za preokret.Veselinović je agenciji Beta rekao da će se posle uvodnog obraćanja, učesnici skupa uputiti ka Predsedništvu Srbije. "Ovo će biti duga noć", kazao je Veselinović.Skup protiče mirno, a saobraćaj u tom delu grada se odvija normalno.Po navodima reportera agencije Beta, nije vidljivo prisustvo uniformisane policije.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sukobi i suzavac na protestima u Beogradu i Novom Sadu, povređeno 10 policajaca

Izvor: RTS, 08.Jul.2020

Građani nezadovoljni epidemiološkom situacijom i radom aktuelne vlasti i sinoć su protestovali širom Srbije. Iako su u prestonici protesti počeli mirno, policija je reagovala nakon što su je demonstranti gađali dimnim bombama, flašama i bakljama. Ispred Skupštine je mirno. Napadnute su...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.