Citroen C3 Aircross je best buy auto godine

Izvor: B92, 15.Dec.2017, 09:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Citroen C3 Aircross je "best buy" auto godine

Novi Citroenov potkompaktni krosover osvojio je nagradu "Autobest 2018" u konkurenciji još pet modela koji su ušli u uži izbor ovog evropskog takmičenja.

C3 Aircross je u finalu ostavio iza sebe modele Honda Civic, Ford Fiesta, Seat Ibiza, Opel Grandland X i Volkswagen T-Roc.

Inače, ovo je drugi Citroenov automobil kome je dobio priznanje "Autobest", posle modela C3 prve generacije koji je proglašen za "best buy" auto 2003. godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Od 2001. godine, Autobest svake godine nagrađuje vozilo kome žiri, sastavljen od 31 automobilskog novinara iz 31 evropske zemlje, da najviše poena. U okviru glasanja ocenjuje se 13 kriterijuma za svaki model, među kojima su: odnos cena-kvalitet, dizajn, udobnost i tehnologije, kao i kvalitet usluga i dostupnost rezervnih delova u distributivnoj mreži.

Citroen C3 Aircross dobitovao je na sajmu automobila u Frankfurtu, u septembru 2017, a u Srbiji se prodaje od novembra.

Ovaj krosover predstavlja zamenu za odlazeći C3 Picasso. Dužina vozila je 4,15 m, a zahvaljujući klizećim zadnjim sedištima koji se mogu pomerati napred-nazad po šinama, prtljažni prostor može varirati od 410 do 520 litara.

C3 Aircross se isporučuje isključivo u verziji sa prednjim pogonom, ali je vozaču na raspolaganju sistem Grip Control koji pomaže da se u vožnji van asfalta snaga preraspodeljuje sa pogonskog točka sa salbijim prijanjanjem na drugi, koji trenutno ima bolji kontakt sa podlogom.

Pored toga, C3 Aircross opremljen je i Hill Assist Descent funkcijom za bezbednije spuštanje niz strme terene.

Među savremenim tehnologijama dostupnim u novom modelu, koje služe za lakše i bezbednije putovanje, su sistem za pristup i pokretanje vozila bez ključa, aktivna sigurnosna kočnica sa zvučnim i vizuelnim upozorenjem za smanjenje rizika od frontalnog udara, sistem za upozorenje o nenamernom napuštanju trake, sistem prepoznavanja znakova za ograničenje brzine, a tu je u 7-inčni ekran osetljiv na dodir, bežično punjenje smartfon uređaja, Mirror Screen funkcija za uživaje u multimedijalnom sadržaju sa pametnih telefona i 3D navigacija sa prepoznavanjem glasovnih komandi.

Citroën C3 Aircross je dostupan u verziji sa benzinskim PureTech motorom od 110 ks, uparenim sa manuelnim ili automatskim menjačem, i PureTech benzincem sa 82 ks u kombinaciji sa manuelnim menjačem.

Takođe, u ponudi su i dva dizel agregata, BlueHDi sa 120 ks i 6-stepenim manuelnim menjačem i BlueHDi sa 100 ks.

C3 Aircross sa paketom opreme Feel i PureTech benzincem sa 82 ks, na našem tržištu košta od 14.490 evra.

.
Pogledaj vesti o: Citroen

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.