Proizvodnja Chevrolet Bolt modela počinje krajem naredne godine

Izvor: Moto.rs, 08.Feb.2015, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proizvodnja Chevrolet Bolt modela počinje krajem naredne godine

Najnovija informacija koja je objavljena govori u prilog tome da će Chevrolet proizvodnju Bolt modela početi krajem sledeće godine.

Pretpostavka je da će se proizvodnja vršiti u Orion Township fabričkom postrojenju u Mičigenu, gde se trenutno proizvode Buick Verano i Chevrolet Sonic modeli.

Ova fabrika ima dovoljno kapaciteta za dodatnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << proizvodnju, pa će biti moguća i proizvodnja Bolt modela i sastavljanje varijante sa Opel oznakom. General Motors planira da na godišnjem nivou zabeleži prodaju između 25.000 i 30.000 jedinica ovog automobila koji će jednim punjenjem moći da pređe 322 kilometara.

Chevrolet Bolt će karakterisati i GM Gamma platforma koja je deo Sonic modela sledeće generacije koji se takođe očekuje krajem naredne godine. Chevrolet Bolt je hečbek na električni pogon sa petoro vrata kome će direktna konkurencija biti Nissan Leaf kao i nastupajući Tesla Model III.

foto © Chevrolet

Nastavak na Moto.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.